Přejít k hlavnímu obsahu

Další týden LEC je za námi a s ním i další české derby!

12. 7. 2021 | 13:02 League of Legends
Letní sezóna se nám překlopila do své druhé části a nemohlo to vyjít lépe, než na duel MAD Lions proti Excelu. Tentokrát se ovšem MAD dokázali dostatečně připravit a Carzzy s Humanoidem vyšli z tohoto klání vítězně. Bohužel jak se v Evropě dařilo, tak v zámoří zažili 100 Thieves pod vedením Freeze nečekaný propad ve formě a během víkendu si připsali pouze jednu výhru.
MAD Lions procházejí dalším týdnem LEC neporaženi!
MAD Lions procházejí dalším týdnem LEC neporaženi!
Zdroj: Riot Games

Další týden LEC a další nadílka zábavy. České derby mezi MAD Lions a Excelem přineslo výbornou podívanou, která tentokrát měla pro Carzzyho a Humanoida daleko lepší konec, než ta předchozí. Na tento duel se také podíváme o něco blíže, abychom se dozvěděli, co vlastně udělal Patrik společně s Excelem špatně. Draftovací fáze nás zaskočila, ale spíše tím příjemným způsobem, protože slíbila dobrou show.

Draven pro Patrika a Kalista pro Carzzyho jsou velice agresivní šampioni a taky to od začátku hry bylo znát. Naštěstí pro MAD Lions byl Humanoid posazen na Twisted Fata, takže dokázal daleko více ovládat mapu a dostal tak zbytek svého týmu do vedení. Aby toho ještě nebylo málo pro Excel, tak MAD získali dračí duši, ale na ukončení hry potřebovali backdoor, který určitě zvedl pulz nejednomu fanouškovi. MAD Lions to ovšem zvládli a vstoupili do druhé části jarního splitu tou správnou nohou. Druhý den ještě potvrdili dobrou formu výhrou nad Schalke a vypadá to, že se naši borci znova probudili. Naopak Excel bude muset zabrat, pokud chtějí pomýšlet na dobré umístění na konci léta.

Teď se podíváme krátce do zámoří. Freezova družina 100 Thieves měla famózní vstup do letního splitu, ale minulý víkend nám předvedl, že nejsou naprosto neporazitelní. Nedokázali si poradit s posledním týmem tabulky Golden Guardians a aby to nebylo vše, tak prohráli i následující duel s Evil Geniuses. Jediným štěstím pro ně bylo to, že jejich hlavní soupeř o první místo TSM rovněž zakopl a to konkrétně o CLG. Tím pádem tak zahodili šanci na zisk první pozice.

Poté už ovšem přišel zápas splitu pro 100 Thieves a TSM - jejich vzájemný duel. Naštěstí se Freezův tým stihl probudit v tu nejlepší chvíli a dokázali své soupeře naprosto zničit během třiceti minut. Za nejlepšího hráče zápasu se dá považovat jungler týmu 100 Thieves Closer, který se svým Olafem ovládl celý rift a bez jediné smrti dokázal zničit nexus týmu TSM. Tahle výhra tak znamená to, že 100 Thieves se znovu upoutávají na čele tabulky a léto pro ně nadále vypadá velice úspěšně.

Vlevo tabulka LEC a vpravo LCS
Vlevo tabulka LEC a vpravo LCS
Foto: Riot Games
Štítky: LEC, lcs, MAD Lions
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.