Přejít k hlavnímu obsahu

Do třetice všeho dobrého? Stinx dal sbohem DEFEATERS a znovu oblékne dnes eEriness MARVO

1. 9. 2021 | 20:58 Counter-Strike 2 Přestup
Stinx by se dal považovat za jednoho z nejaktivnějších cestovatelů na domácí scéně, minimálně v letošním roce by mu konkurenci dělal málokdo. Daleko větší zajímavostí je ale fakt, že se za posledních 12 měsíců již potřetí vrací do týmu eEriness MARVO.
Fury Esport na ICL v Maďarsku
Fury Esport na ICL v Maďarsku
Zdroj: Infinity Esports

Letošní sezónu odstartoval Matěj 'stinx' Štorek v barvách Eclot Gaming, kam zamířil po rozpadu sestavy eEriness MARVO, jež nechyběla na loňském MČR. Po neúspěšném jarním splitu 1. Tipsport COOL ligy došlo v rámci proměny na Dynamo Eclot ke změnám, stinx sice byl součástí prvotního oznámení, ale krátce na to, po konci smlouvy, v týmu skončil. Jak nyní víme, tak DNE přece jenom nakonec protočili kompletní základní pětici.

V tento moment vzal tedy zavděk nabídkou od eEriness MARVO, kde ale odehrál jediný zápas v Y-Games PRO Series, celou AORUS MČR Tour, načež v rámci velkého swapu hráčů s organizací DEFEATERS opět odešel. Ani tady ale dlouho nevydržel, ačkoliv se potkal s několika starými dobrými známými z dřívějších úspěšných období, kdy například s Fury Esport svého času opanoval tradiční maďarskou offline akci ICL.

DEFEATERS prochází velkou nestabilitou a stinx dává sbohem. Potřetí za poslední rok se rozhodl posílit eEriness MARVO, kde v základní sestavě nahrazuje Filipa 'Lueg' Uxu. Od něj postupně začal přebírat roli AWP Dominik 'desty' Černý, tak uvidíme, jak tomu bude nyní po příchodu stinxe. Ten se zde kromě kapitána Pavla 'replay' Vaňka potká také s bývalými kolegy ze sestavy Eclot ze začátku roku, s destym a Patrikem 'Lastík' Ptáčkem.

Cíl této změny je jasný, vyhrabat se ze spodních příček obou prestižních domácích lig. V 1. Tipsport COOL lize sice eEriness MARVO už zaznamenali první výhru, v Sazka eLEAGUE naopak utržili tvrdou porážku 16:0 od SINNERS. V následujících kolech zde potkají BRUTE a Dark Tigers, což jsou klíčové duely v určení jejich osudu.

Aktuální sestava eEriness MARVO:

 Česká republika Pavel 'replay' Vaněk
 Česká republika Dominik 'DOCKSTAR' Putirka
 Česká republika Dominik 'desty' Černý
 Česká republika Patrik 'Lastík' Ptáček
 Česká republika Matěj 'stinx' Štorek

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.