Přejít k hlavnímu obsahu

Dojde si letos eSuba pro svůj šestý titul MČR? Mrkněte společně s námi na jejich formu

27. 10. 2021 | 11:00 League of Legends Preview
Guseppe MČR v League of Legends se blíží a je na čase podívat se trochu blíže na všechny týmy, které se nám zde již za dva týdny předvedou. Jako první nemůžeme začít u nikoho jiného, než u samotné eSuby, která se letos pokusí získat svůj šestý titul z MČR. Cesta to určitě nebude jednoduchá, ale s drobnou změnou v sestavě a nedávnými úspěchy se dají považovat za favority.
Dojde si letos eSuba pro svůj šestý titul MČR
Dojde si letos eSuba pro svůj šestý titul MČR
Zdroj: PLAYzone

Kromě pěti minulých titulů se dá zmínit také to, že eSuba si z MČR odnesla v minulosti také několik druhých a třetích míst, takže očekávání budou pro hráče modré krve jako vždy vysoké. Tento rok se jedná asi o tu nejméně zkušenou sestavu, se kterou vyrazí bojovat o titul, ale nicméně už teď v této elitní pětici můžeme vidět mnoho nadaných hráčů. Jako první začneme u topu, kde zatím v této sezóně válí Welcom. Jeho výkony bývají často dost opomíjeny, ale nebýt jeho, tak by eSuba v létě možná ani nedokráčela k titulu v Mastercard Hitpoint Masters.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

V jungli převzal roli jednoho ze zkušenějších hráčů Sacrifice, který sice nezažil úplně nejvíce vydařené léto v Mastercard Hitpoint Masters, ale jako jeden z hlavních hlasů v týmu je nepostradatelný. Navíc jsme během výhry na MSR mohli sledovat starého dobrého Sacrifice, který nedával svým soupeřům šanci. Midlane si necháme až na konec, takže logicky zavítáme na bot, kde Dany zažil návrat snů po pauze v jarním splitu.

Navíc na prestižním turnaji European Masters patřil k jedněm z těch, jejichž výkony zanechaly nějakou stopu. Vedle něj se na roli supporta před MSR v LoL udála změna. Vaskeda nahradil Rufus, který zavítal zpátky domů po letním splitu ve španělské lize, konkrétně v týmu S2V Esports. Zatím jsme od něj moc neviděli a tudíž se špatně soudí, jak moc dobře na tom je, ale minimálně výhra na MSR mluví za své.

Jako poslední musíme zmínit největší hvězdu a tvář eSuby – midaře Sajatora, který se během pár splitů mezi elitou dokázal vypracovat na nejlepšího midaře domácí scény. Vůbec by nás ani nepřekvapilo, kdyby pokračoval ve šlépějích jeho předchůdců Randoma, nyní hracího ve Španělsku a hlavně Humanoida, který dokráčel pár dní zpátky s týmem MAD Lions do čtvrtfinále světového šampionátu a získal letos dva tituly mistra Evropy. 

Na závěr už nemůžeme říct nic více, než že eSuba si jde pro šestý titul a její úspěchy na domácí scéně během letošního roku jsou toho jasnou nápovědou. Největším konkurentem budou pravděpodobně hráči SINNERS, kteří mají co vracet a speciálně souboj na midu oživí Ordno. Ten už doma má několik stříbrných medailí z MČR a nebude chtít tentokrát eSubě dát cokoliv zadarmo. Hlavní finálová část začíná 12. listopadu, tak to nezmeškejte!

Sajator a Sacrifice
Sajator a Sacrifice
Foto: eSuba
Štítky: Guseppe, MČR, eSuba, Sajator
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.