Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague končí v CEE Champions jediný zápas od prize money. Dnes nestačili na 0to100

29. 10. 2021 | 10:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Šampionát pro týmy ze střední a východní Evropy odstartoval vyřazovací kola. Single Elimination pavouk již vyřadil polovinu týmů a další poloviční řez nás nyní čeká ve čtvrtfinále, po kterém už zůstane v akci pouze nejlepší kvarteto. Kdo se dostane do této části, ten si s jistotou ukrojí kus koláče finančních odměn. Budou mezi nimi i Entropiq Prague?
Čtvrtfinálový zápas
Čtvrtfinálový zápas
Zdroj: CEE Champions / PLAYzone

CEE Champions nabízí prize pool okolo 450 tisíc korun, i přesto ale mezi účastníky najdete jen pár zvučných jmen. V pozici největšího favorita na titul jsou SKADE, mezi další zvučná jména v play-off se řadí také týmy jako Nemiga, BLUEJAYS, iNation či Run or Die neboli bývalá Akuma. A doufejme, že také Entropiq Prague.

Tým okolo leckra je jediným CZ/SK celkem, který se dokázal probojovat do vyřazovací části. Zatímco Headhunters si bohužel v losu vytáhli skupinu smrti, kde si nepřipsali ani jednu výhru, tak Sampi.Tipsport překvapivě neuspěli na úkor dua SACRAMENTO, Marten Gaming, když jediný dílčí úspěch zaznamenali proti slovinské sestavě CONTENTPLANET. Český prapor už tak hájí pouze Entropiq Prague, kteří postoupili ze 2. místa.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Entropiq Prague se na podzim zatím úplně nedaří a právě v CEE Champions by všechny neúspěchy chtěli hodit za hlavu a naladit se správným způsobem na Vodafone MČR v počítačových hrách. Medaili v posledních týdnech nezískali na Orange Mistrovství Slovenska ani v Sazka eLEAGUE, což bylo velkým překvapením a zklamáním.

Co se ale týče hraní na mezinárodní scéně, tak od vypadnutí v REPUBLEAGUE TIPOS se pomalu rozjíždějí k dobrým výkonům. Čtyřmi výhrami v řadě vstoupili do ligy ESEA Advanced, kterou aktuálně dokonce vedou před mnoha známými celky. Právě tuhle formu si chtějí přenést také do CEE Champions, kde již odstartovali play-off první výhrou. Souboj proti SACRAMENTO byl hrou kočky s myší a EIQ po suverénním výkonu postoupili dále.

Po výhře nad lotyšsko-ruským týmem už je poslední český zástupce v turnaji jediný krůček od prize money, které bere nejlepší čtyřka. Právě až sem se naposledy dostali SINNERS, na kter Entropiq Prague nyní mohou navázat. Ve čtvrtfinále na leckrovu bandu čeká tým 0to100, který ve středu přešel před změnami sužovaný allStars Gaming. Nepříjemný mix reprezentují známí Makedonci Necrogenes1s, NENO nebo zkušený facecrack.

Entropiq Prague jdou do akce dnes od 17 hodin, zápas můžete sledovat tradičně na našem streamu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.