Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack Masters má za sebou skupiny, Heroic a Gambit nadále dominují scéně

3. 5. 2021 | 15:17 Counter-Strike 2
Jeden z největších jarních turnajů z produkce ESL Gaming má za sebou svou skupinovou fázi! V té svou dominanci potvrdily celky Heroic a Gambit, naopak další neúspěch má na kontě Vitality.
DH Masters
DH Masters
Zdroj: Twitter @dreamhackcsgo

V uplynulém týdnu odstartoval prestižní turnaj DreamHack Masters, který nabídl 250 000 dolarů pro šestnáct špičkových týmů. Mezi nimi nechyběl ani frozen se svými mousesports, američtí Extra Salt, či Astralis a Vitality v nové sestavě.

Skupinu A podle očekávání ovládla současná světová jednička a katowický šampion Gambit, který si po výhrách nad Fiend, G2 a nakonec i NAVI zajistili jednoznačný postup do semifinále, zatímco jejich ruský oponent se představí ve čtvrtfinále.

Právě proti NAVI se v prvním kole představil frozen, na jeho týmu mousesports, který během čtyř dnů odehrál přes 30 map, se však projevilo vyčerpání a po prohře 14:16 spadl do spodního bracketu. V tom si sice těsně poradil s FaZe, na G2 ale nakonec nestačil a s turnajem se loučí. Právě G2 po výhře nad Virtus.pro získali poslední postupové místo, což je po nedávné změně sestavy první velký úspěch.

Spoustu lidí však zajímala hlavně skupina B, kde se Astralis poprvé představili bez device, který přestoupil do NiP. I bez klíčového hráče však Dáni podávali skvělé výkony, poradili si s Extra Salt i Complexity, v zápase o nasazení v play-off je zastavil až dánský rival Heroic.

Poslední postupové místo získal tým FURIA, který po úvodním jednoznačné prohře proti BIG dokázal fantasticky projít spodním bracketem, kde si poradil s Complexity a Vitality.

DH Masters play-off
DH Masters play-off
Zdroj: Twitter @dreamhackcs

Play-off startuje v pátek, kdy nás čeká dvojice čtvrtfinálových zápasů. Hrací den začne soubojem mezi G2 a Astralis, jehož vítěz se v sobotu utká s Gambit. Na něj večer naváže utkání mezi FURIA a NAVI, na vítěze čeká zase Heroic.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.