Přejít k hlavnímu obsahu

Dreedyho cesta v European Masters končí. Stejně jako na jaře nestačí na Karmine Corp

12. 9. 2021 | 09:56 League of Legends Reportáž
Bohužel se scénář z jarní části European Masters zopakoval a všichni hráči z domácí scény jsou eliminováni. Poslední nadějí byl Dreedy ze španělského celku UCAM Esports Club, který si dokázal poradit se svojí základní skupinou. Ovšem už zde jsme mohli vidět pár nedokonalostí a ty znovu stejně jako na jaře zvládli Karmine Corp využít.
Bohužel Dreedyho cesta končí
Bohužel Dreedyho cesta končí
Zdroj: UCAM Esports Club

Další European Masters je za námi a ani tentokrát se nikdo z našich hráčů nedokázal probojovat až do samotného finále. Jak Kamil “Kamilius” Košťál, tak Jakub “Dreedy” Viceník dokázali v hlavní části EU Masters předvést úctyhodné výkony, ale bohužel to znovu nestačilo. Je celkem ironií, že UCAM znovu vypadl proti Karmine Corp, na které nestačili už v play-off jarní části tohoto prestižního evropského turnaje.

Série nebyla ani trochu vyrovnaná a UCAM nedokázali využít žádnou ze svých silných stránek. Mid – jungle duo nezvládalo udávat stejné tempo jako Cinkrof a Saken. To znamenalo, že během většiny hry se hráči španělského celku pokaždé jenom potáceli po Riftu a čekali na to, až si Karmine Corp v klidu nasbírají dostatek peněz a poté je přejedou. Každý souboj byl jen hod mincí a bohužel ani jedenkrát to v této sérii nevyšlo.

Ovšem s budoucností naší domácí scény to vypadá, že jsme na dobrém kroku a týmy, jako například eSuba a SINNERS, letos ukázaly svoji sílu. To nám může do dalších let dávat naději, že se ještě někdy dočkáme dalšího domácího týmu v hlavní skupinové části European Masters. Do té doby ovšem musíme naši scénu podporovat a snažit se hráčům udělat tu nejpříjemnější atmosféru, jakou si zaslouží.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.