Přejít k hlavnímu obsahu

DRMi10 o Logitech COOL lize: Chtěl bych navázat na výkony z předešlých ročníků

31. 10. 2021 | 17:14 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Dnes jsme vyzpovídali jednoho z eReprezentantů, a to Michala "DRMi10" Drasticha. Někdejší hráč SuperSlavie, který aktuálně působí v organizaci Cryptova, dokázal v první skupinové fázi Logitech COOL ligy postoupit bez jediného zaváhání do elitní šestnáctky. V rozhovoru jsme probrali klasické věci okolo FIFY a jeho volnočasových aktivit a taky jsme se zeptali, jaký je nejlepší posed při hraní.
DRMi10
DRMi10
Zdroj: PLAYzone

Hned v prvním kole úvodní skupinové fáze tě čekal obtížný zápas s Matejsem, ale ty jsi ho zvládl na výbornou a vyhrál poměrem 6:0. Jak se ti to povedlo?

Do zápasu jsem chtěl vstoupit především s důrazem na obranu, jelikož Matejs patří v ofenzívě mezi nejlepší hráče u nás. Nakonec se mi povedlo úspěšně po celý zápas neinkasovat a dotáhnout jej do vítězného konce.

Po suverénním výkonu proti Matejsovi tě vyzval Mrkyy, avšak ani ten proti tobě neuspěl a ty jsi tak postoupil do finální šestnáctky. Co to pro tebe znamená?

Věděl jsem, že mě opět nečeká jednoduché utkání, ale do zápasu s Mrkyym jsem šel s vědomím, že budu chtít rozhodnout co nejdříve. Nakonec se mi to díky vedení 4:0 v poločase povedlo. I přes nelehkou skupinu byl jasný cíl, a to postoupit. Jsem opravdu rád, že se to povedlo bez nějakých větších problémů.

Spokojenost s novou FIFOU, nebo ti chybí nějaký předešlý ročník?

Nová FIFA zatím vypadá slušně, určitě ji hodnotím pozitivněji než předchozí ročník. Jediné, co bych vytknul, je občas až moc zkažených jednoduchých přihrávek a jako každý rok AI bloky, ale třeba se to nějakým způsobem zlepší.

Drmiho skupina D
Drmiho skupina D
Foto: PLAYzone

Nedávno jsi přestoupil do Cryptovy, kde s tebou hraje Miky, se kterým jsme dělali minulý rozhovor. Jaký máš pohled na tvůj nový tým ty?

Zajímavé je, že Cryptova je mou první čistě esportovou organizací, v předešlých působištích to tak nebylo. Oproti fotbalovým týmům sice chybí propojení s reálným fotbalem, ale naopak je zase v Cryptově esport na prvním místě, což ve fotbalových týmech často nebývá. Za dva měsíce spolupráce mi zatím nic nechybí a jsem spokojen.

V minulém ročníku AXE FIFA COOL Ligy jsi vyletěl ve skupinové fázi. Prolomíš to tento rok? Jaké jsou tvé ambice?

Minulý ročník se odehrál ke konci sezóny, kde jsem již tolik netrénoval a šlo to vidět. Naopak v prvních dvou ročnících COOL ligy jsem se umístil v TOP 3. Na takové výsledky bych chtěl v tomto ročníku rozhodně navázat.

Ve FIFĚ 21 jsi se stal eReprezentantem ČR a zahrál si evropský šampionát. V čem jsou hráči ze zahraničí jiní a jaké zkušenosti jsi získal?

I když se naše scéna postupně posouvá, tak stále jde vidět, že evropská scéna má před námi několik let náskok. Tohle je hlavní důvod, proč jsou zkušenosti s cizokrajnými hráči, tak cenné. Jsem za ně nesmírně vděčný. Navíc reprezentovat vlastní zemi je zřejmě to nejvíc, čeho můžete dosáhnout.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Když opomeneme FIFU, tak jaké jsou tvé záliby ve volném čase?

Mou hlavní zálibou je reálný fotbal, který stále aktivně hraji a přivedl mě k FIFĚ. Dále se ve volném čase nebráním ani dalším sportům, avšak kvůli studiu a začátku nové FIFY není poslední dobou tolik času, jako bych si představoval.

Většina sportovců si pamatuje například finální zápas na MS, nebo jakýkoli jiný pro ně významný zápas. Mají to tak i fifaři? Pamatuješ si nějaké zápasy, nebo šance, které se staly významnými? 

Každý hráč má určitě zápasy, na které rád vzpomíná. U mě to je to třeba výhra nad bývalou evropskou jedničkou DullenMikem v reprezentačním dresu. Myslím, že je to úspěch, který se bude v blízké budoucnosti opravdu těžko překonávat nějakým lepším.

České Fortuna lize aktuálně velí FC Viktoria Plzeň. Myslíš, že to Viktorka udrží až do konce?

Myslím si, že to budou mít velmi těžké, ale nakonec ligu vyhraje jedno z pražských S. Sám českou nejvyšší ligu aktivně sleduji, ale nemám žádný jeden oblíbený tým, což je možná trošku nezvyklé, ale je to tak.

Jaký je nejlepší posez pro FIFU a co říkáš na hraní na televizi třeba z 5 metrů? Hraje vzdálenost od obrazovky a velikost obrazovky velkou roli?

Tady to bude individuální u každého hráče. Znám hráče, kterým vyhovuje sedět doslova půl metru od monitoru, ale taky znám hráče, kteří jsou od monitoru odsunutí na větší vzdálenost. Mně osobně vyhovuje zlatý střed.

Díky za rozhovor! Nakonec můžeš klasicky něco vyřídit svým fanouškům.

Na závěr bych chtěl všem poděkovat za podporu, která za poslední půlrok byla neskutečná a je pro mě motivací, abych i do budoucna podával kvalitní výkony.

Aktuální tým Drmiho
Aktuální tým Drmiho
Foto: DRMi10