Přejít k hlavnímu obsahu

Druhý postupující ze skupiny A AXE FIFA COOL Ligy

21. 5. 2021 | 20:35 EA SPORTS FC 24
Rozhovoru se nevyhnul ani druhý postupující ze skupiny A, tedy Dalas94, který hned dvakrát utekl hrobníkovi z lopaty a celou situaci nakonec zvládl na výbornou.
dalas94
dalas94
Zdroj: PLAYzone

Ahoj, představil by ses na úvod čtenářům PLAYzone, kteří tě ještě neznají?

Ahoj, jmenuji se Martin Vujtík, je mi 25 let, jsem z Ostravy a hraji za FK Teplice eSports. 

Jak vlastně vznikla tvoje netradiční přezdívka? Má nějakou spojitost s americkým městem?

Vím, že si to spousta lidí spojuje s Dallasem a občas mě i napíšou s dvěma L. Původ přezdívky je ale v nicku mého staršího bratra. Dříve jsme hrávali spolu, a když jsme dostali PS4, tak účet nastavil na sebe právě s tímto nickem. Ve hře díky tomuto využívám například znak FC Dallas nebo jsem měl na střídačce hráče Dallas z anglického klubu Leeds.

Co říkáš na úplně nový formát FIFA COOL ligy?

Nový formát je zajímavý v tom, že v každém zápase o něco jde. To znamená větší atraktivitu pro diváky a větší motivaci pro hráče. Mně osobně většinou začátek ligy utekl a poté již bylo těžké dotahovat příčky zajišťující záchranu/playoff. Nyní jsem si dokázal vybojovat postup do top 8 hned první hrací den, za což jsem velice rád.

Po gólových hodech jsi vyřadil oba zástupce Bohemians. Jsi spokojený se svou předvedenou hrou a týmem, nebo máš v plánu něco změnit?

Paradoxně jsem přebudoval polovinu týmu asi 3 dny před turnajem, jelikož jsem měl původně hrát až pozdější skupinu. Naštěstí jsem se s týmem stihnul sehrát a očividně to fungovalo. Po herní stránce to nebylo úplně ideální, ale myslím, že se na mé zápasy dobře koukalo. Potřebuji dostat ještě větší klid na ovladač a doplnit pár pozic v mém týmu novými kartami. 

Stal ses druhým postupujícím do play-off. Koho by sis přál jako oponenta a koho naopak ne?

Už skupina byla velmi nevyzpytatelná, jelikož se jedná o nejužší špičku naší FIFA scény. Ve čtvrtfinále už si člověk vybírat nemůže, pokud chce něčeho dosáhnout, pak musí porazit každého. Navíc bude nevyzpytatelné, kdo z dalších skupin vůbec postoupí.

Před začátkem ligy na tebe Tipsport vypsal kurz 50.0 na celé vítězství ligy. Ty jsi dokázal vyřadit M4tk05, na kterého byl kurz 10.0. Další hráč s kurzem 10.0 je Emerickson, věřil by sis i na něj?

Myslím, že kurzy jsou jen nějaký nástřel lidí, kteří se v esportu moc neorientují. Třeba sirisetsedm má kurz na výhru 100 a přitom na eLEAGUE skončil druhý a na eRepre se také dostal do top 6. Já už si zvykl, že jsem ve většině turnajů kurzový outsider. Co se Emeho týká, tak spolu máme letos poměrně vyrovnanou bilanci, takže vím, že jsem schopný ho porazit. 

Za hlavní favority jsou považováni Seron a T9Laky. Jak to vidíš ty?  

Letos je to velmi těžko předvídatelné, protože z velkých turnajů v této sezóně byl pokaždé jiný vítěz. Klidně se může stát, že jeden z vámi jmenovaných nemusí ani postoupit ze skupiny. Já bych do role favoritů záměrně pasoval jména DRMi a MarioOoso, jelikož se mi velmi líbí jejich herní styl a forma v poslední době. Uvidíme, jestli se se svým tipem trefím (doufám že ne, jelikož chci vyhrát já).

Už pár let hraješ za FK Teplice eSports. Fandíš svému klubu i v reálném fotbale? 

Jelikož jsem z Ostravy, tak to mám do Teplic docela daleko. Navíc během korony byly stadiony úplně zavřené. Každopádně Teplicím držím palce v boji o záchranu, i když nemůžu tvrdit, že bych byl zarytým fanouškem Teplic a byl to můj tým už od mala, to bych lhal. 

Do vydání nové FIFY 22 zbývá už jen pár měsíců. Co bys ocenil v nadcházejícím ročníku?

Určitě bych nezasahoval do hry tolika updaty jako v letošním ročníku. Člověk se vždy naučil věc, která fungovala, a EA se po pár týdnech rozhodla, že danou věc nerfnou a už nebude tak účinná. Dále bych se zaměřil na stabilní gameplay ve víkendové lize a přátelácích, jelikož mi občas přijde, že hrajeme úplně jinou hru.

Díky za rozhovor! Máš nějaký vzkaz pro příznivce FIFA COOL ligy nebo své fanoušky? 

Moc si vážím veškeré podpory a doufám, že mi budete držet palce i v playoff. Také budu rád za follow na Instagram @vujta. (smích)