Přejít k hlavnímu obsahu

Shrnutí: Cesta SINNERS v EDC 3 končí po prohře se SKADE

2. 5. 2021 | 17:15 Counter-Strike 2
Chybělo málo, přesto ale SINNERS Esports končí v European Development Championship 3 a odnáší si "jen" pěkných 2500 dolarů. Stopku jim vystavil v semifinále proslulý bulharský celek SKADE, který po první prohrané mapě dokázal celý zápas otočit ve svůj prospěch.
SINNERS vs. SKADE
SINNERS vs. SKADE
Zdroj: grafika PLAYzone

Dlouhá a zajímavá cesta SINNERS v European Development Championship 3 je dnešním dnem bohužel u konce. Hříšníci se sice dostali po skvěle zvládnuté skupině a úvodním vyhraném zápase v play-off až do semifinále, tam ale narazili na ve skvěle formě hrající SKADE. Celý zápas sliboval napínavou hru od začátku až do konce a každý fanoušek si přišel na své. Vraťme se ale do nedělního poledne, kdy se začaly škrtat mapy. SINNERS si namísto silného Inferna zvolili Nuke, Bulhaři naopak věřili svému Trainu a svým posledním banem pak rozhodli o tom, že v případě potřeby rozhodne už zmiňované Inferno, které sedí oběma.

Nuke se od začátku nevyvíjel příliš dobře pro naše, protože SKADE nasadili za obrannou stranu vysokou laťku a odskočili na stav 5:0. Hříšníci se ale pomalu začali zvedat, bojovali a první polovina dokonce skončila 7:8. Druhá polovina byla velmi vyrovnaná, po menší chvíli ale bohužel SINNERS začali tahat za kratší konec provazu a soupeř jim odskočil na 11:14. To je ale nezaskočilo a zápas začali s obrovskou zásluhou oskara (celkové skóre 37-19) otáčet. Duel nakonec dospěl až do prodloužení, kde legendární sniper SINNERS předvedl famózní highlight a i kvůli tomu nakonec šla první mapa za stavu 19:15 ve prospěch Čechů.

Na Train vstupovali SINNERS spíše v roli outsidera, přeci jen, tato mapa nepatří k jejich nejúspěšnějším. Za bránící stranu to bylo trochu vidět, SKADE dobře zvládali útočit a první polovina šla 9:6 v jejich prospěch. Na té druhé už se hříšníkům moc šancí nedávalo, ti nás ale všechny nakonec mile překvapili. Nic nevzdali, vyhráli hned 5 úvodních kol a stav byl rázem 11:9. Bohužel, SKADE ukázali sílu svého picku a začali dotahovat. A když se pak za stavu 14:13 poslali SINNERS do eka, výhru už měli téměř na talíři. 6:13 a zápas šel na decider.

Lepší třetí mapu než Inferno si SINNERS nemohli ani přát. Byl tu ale háček, hráli totiž proti SKADE, kteří na Infernu mají úspěšnost téměř 80 procent a v posledních dnech tam porazili Movistar Riders či Extra Salt. To vše mohlo slibovat jen jediné – dlouhý a napínavý boj! SINNERS začali za bránící stranu a hned od začátku jsme mohli vidět velmi vyrovnaná kola a téměř po každém druhém kole stejné skóre u obou celků. První půlka tedy skončila vyrovnaně 8:7, druhá ale byla více v režii aktuálně 23. nejlepšího týmu světa. Hráči SKADE byli o krok napřed, vyhrávali důležitá kola a celý zápas nakonec ukončili za stavu 16:12. Je trochu škoda, že dnes neměl svůj nejlepší den NEOFRAG, nesmíme mu to mít ale za zlé, neboť svými výkony to vynahrazuje v mnoha jiných, možná i důležitějších zápasech.

SINNERS tak v EDC 3 končí na děleném 3. místě a stejně jako minule si odnáší výhru 2500 dolarů. Doufejme, že v další sezóně tohoto turnaje dokráčí alespoň do finále!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.