Přejít k hlavnímu obsahu

The eLiVe nejen o AORUS MČR Tour: Konečne sa môžem odtrhnúť z reťaze!

7. 7. 2021 | 18:50 Counter-Strike 2
ENTERPRISE esports skončili v AORUS MČR Tour na druhém místě, naděje se do nich však mnozí vkládali i na pozici šampiona. I tak ale kapitán Erik "The eLiVe" Sith nevěší hlavu a určitě věří, že výsledky přijdou. Co nám pověděl nejen o uplynulém víkendu?
Erik "The eLiVe" Sith
Erik "The eLiVe" Sith
Zdroj: FB: Erik "The eLiVe" Sith

Do AORUS MČR Tour jste vstoupili s KETUBOREM v zádech. Jak se zrodila tato spolupráce? Je něco, co vám tento velezkušený kouč za tu chvíli dokázal předat?

Je veľa vecí, ktoré nám stihol za krátku dobu predať, hlavne také veľmi dôležité veci typu ako budeme postupovať tímovo, ako to funguje v iných tímoch a ako správne komunikovať, aby sme komunikovali efektívne.

To ale nebyla poslední změna, do hry jste také nasadili mladé hráče ze Sazka.Brute, Adejise a MATYSE. Jak jsi s nimi byl spokojený? Co vašemu týmu přinesli?

Áno, zahrali nad naše očakávania.

Na úvod skupinové fáze jste čistě porazili eEriness MARVO. Co se ale dělo na tom Vertigu, kdy jste nejdříve prohrávali 3:12, ale pak jste to famózně otočili?

eEriness hrali veľmi agresívne a bez rešpektu a nepustili nás k ničomu. Za CT stranu sme hrali to, čo vieme a rozhodli sme sa veľa riskovať a ako sme koniec koncov videli, oplatilo sa to a otočili sme zápas.

V dalším zápase s Dark Tigers jste vyhráli 2:1, ale opět jste museli rozjet comeback. V čem vám DTG dělali největší problémy? Nakopla vás k obratu na Overpassu i ta nepoložená bomba soupeře za stavu 5:12?

Určite je dôležité pre psychiku, ak niekto vyhrá kolo ktoré sme mali prehrať.

V play-off na vás v semifinále čekali GLORE. První mapa byla bez problémů, Vertigo byste však bez forsyyho možná prohráli. Jak tento duel hodnotíš?

No my by sme bez Forsyyho prehrali a oni bez SMK tiež, keďže obaja hráči dali v rovnakej mape 30 fragov. Hodnotím to ako iné duely, hrám svoju hru a neriešim enemy.

Ve finále jste se potkali s nikým jiným než eSubou. Vstup do zápasu na Nuku vám vyšel skvěle, pak jste ale začali ztrácet a Overpass už byl z vaší strany bohužel nezvládnutý. Kde byl hlavní kámen úrazu? Co bys teď zpětně udělal jinak?

No nestihli sme sa vôbec pripraviť na Overpass a eSuba predviedla peknú CT stranu. Čo by som urobil inak? Asi nič, keďže sme nemali priestor na ukázanie mapy a pozícií.

Přesto, dokážeš ve finále najít nějaká pozitiva?

Z každého zápasu sa vie človek naučiť zo svojích chýb a tento zápas nebol iný.

V jednom rozhovoru si potvrdil, že vám nyní calluje Adejis. Jak si s jeho funkcí IGL spokojen? Byl jsi rád, že ses mohl soustředit hlavně na svůj výkon?

Som veľmi spokojný že Adejis calloval, mám veĺkú radosť z toho, že sa konečne môžem odtrhnúť z reťaze.

V posledních dnech se skvěle představujete v play-off ESEA Advanced, kde jste si už mimochodem zajistili baráž o ESEA Premier. Čekal jsi, že to dotáhnete tak daleko? Který zápas byl zatím nejtěžší?

Určite nie, ale pavúk nám vyšiel tak dobre, že sme sa dostali až sem. Najťažší bol určite tím ONYX a tak aj vyzeral ten zápas. 

Díky za rozhovor a hodně štěstí v budoucích zápasech!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.