Přejít k hlavnímu obsahu

Emerickson: Chci získat český rekord! Výhra v baráži pro mě znamenala úlevu

13. 1. 2021 | 17:21 EA SPORTS FC 24
Jan "Emerickson" Krupička má za sebou dva perfektní výsledky ve Weekend League a skvělou formu dokázal i v baráži naší FIFA COOL ligy, ve které porazil Kuceru z Inside Games. Jak zhodnotil samotnou baráž, rok 2020 a jaké má cíle pro novou sezónu?
Emerickson Sparta FIFA COOL liga
Emerickson Sparta FIFA COOL liga

Jaké byly tvé bezprostřední pocity po vyhrané baráži?

Rozhodně obrovská úleva. Na druhou stranu nebylo moc co extra slavit, protože pro mě je účast v 1. FIFA COOL lize povinnost. Pokud by to dopadlo naopak, tak by zklámání bylo daleko větší větší, než ta radost z udržení.

Jak bys nejprve zhodnotil své počínání v poslední sezóně FIFA COOL ligy?

Rozhodně jsem spokojen nebyl. I přes tu velkou konkurenci v první lize jsem doufal alespoň v play-off. Nakonec jsem bojoval o udržení a s tím spokojen být nemůžu. Odehrál jsem hodně zápasů, ve kterých nebylo štěstí na mé straně, ale s tím se ve hře FIFA musí počítat. Určitě jsem si zasloužil více bodů, ale co se dá dělat… Nakonec jsem rád, že jsem se dokázal udržet mezi těmi nejlepšími, což je můj cíl i z dlouhodobého hlediska.

Cítil jsi tlak před bojem o spot v lize?

Rozhodně jsem cítil, že mě veřejnost bere jako favorita, což je vždycky větší tlak než když se od vás nic nečeká a můžete jen v uvozovkách překvapit. Šel jsem do té BO3 s cílem to rozhodnout co nejdříve. Nakonec jsem ale v druhém zápase selhal na penalty, takže jsme šli bojovat o postup do třetího zápasu, který jsem zvládl.

 

Před samotnou baráží jsi zaznamenal 30:0 ve WL. Šel jsi do zápasu v ideálním rozpoložení?

Jelikož jsem o tento výsledek bojoval už několikrát a nedařilo se mi to, tak mi spadl velký kámen ze srdce a beru to jako takové zadostiučinění. Měl jsem z toho opravdu velkou radost. Nebudu lhát, byl to asi nejlepší pocit v tomto ročníku. Některé zápasy byly těžké, jednou jsem šel i do penalt, které jsem zvládl. Hlavně jsem to ale zvládl klidem a hlavou.

Teď už k samotné baráži. Co rozhodlo?

Určitě to bylo těsné. František (Kučera) se na mě skvěle připravil a dokázal číst moje akce vepředu. Bojoval až do konce a nenechal mi nic zadarmo, což jsem očekával. Asi jsem měl více ze hry a měl také více příležitostí ke skórování, takže dle mého rozhodla hra ve finální fázi hry.

Do první ligy se dostal také slávista Kobby. Jak se těšíš na první derby pražských „S” v první lize?

Kobbyho jsem tipoval, že by se mohl dostat k nám do první ligy. Nějak speciálně se netěším, protože to budu brát jako všechny ostatní zápasy, které chci taktéž vyhrát. Jestli to bude tahák pro fanoušky, to uvidíme. 

Jak bys obecně zhodnotil svůj rok 2020?

Velmi zvláštní rok, ale nebudu lhát, že se mi po streamerské a osobní stránce dařilo velmi dobře. Řekl bych, že se stále pohybuji mezi špičkou u nás, takže s tím jsem taky spokojen, ale vždy můžu být lepší a to chci také dokázat v tom následujícím roku.

Máš nějaké konkrétní ambice nebo cíle v novém roce?

Teď aktuálně udržet co nejdelší šňůru výher ve WL, která je momentálně na čísle 60-0. Uvidíme, jestli se mi povede překonat Mariooosa, který měl 100-0. Velmi rád bych si tento CZ/SK rekord připsal. No a určitě bych chtěl vyhrát nějaký velký český turnaj u nás. Jinak nadále chci být aktivní na mých sociálních sítí a platformách, což si myslím, že v dnešním světě je velmi důležité.

Díky za rozhovor! Co bys na závěr vzkázal sparťanským fanouškům, nebo čtenářům PLAYzone?

Taky děkuji! Chtěl bych poděkovat všem, co mi neustále drží palce a podporují mě. Velmi si toho vážím a věřím, že v budoucnu spolu dokážeme ještě velké věc.