Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE esports se loučí s REPUBLEAGUE TIPOS, turecký supertým Eternal Fire byl nad jejich síly

25. 10. 2021 | 12:40 Counter-Strike 2 Live coverage
Druhá sezóna REPUBLEAGUE TIPOS jde do dalšího kola, které je vůbec posledním před samotným play-off. Tam už čekají dva čeští zástupci, třetí reprezentant naší scény je ale jediný zápas od postupu do finální fáze turnaje. Podaří se ENTERPRISE následovat své přemožitele?
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: sociální sítě týmu

REPUBLEAGUE TIPOS začala skupinovou fází, kde po vypadnutí eSuby, Sampi.Tipsport a Entropiq Prague dokázali uspět Dynamo Eclot a ENTERPRISE. Ke vší smůle (nebo snad štěstí?), los finálního kvalifikačního kola před play-off tyto dva česko-slovenské týmy postavil proti sobě. Dynamo Eclot na třetí pokus v podzimní části zaznamenali výhru a vybojovali si místenku ve vyřazovací části, kde už čekají pozvaní SINNERS. ENTERPRISE však mají ještě jednu šanci na postup, a to díky tomu, že se počet pozvaných týmů snížil ze dvanácti na deset.

Kromě hříšníků a dalších tří týmů z TOP 4 minulé sezóny však slovenští pořadatelé soutěže o krásný prize pool 100 tisíc euro ještě nepředstavili jediný pozvaný celek. Stále tedy visí ve vzduchu, jak moc hvězdné týmy se jim podaří ulovit. Itinerář turnajů je hodně napěchovaný a sehnat světoznámá jména nebude nic jednoduchého.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Nyní už ale k tomu, co nás čeká právě dnes. ENTERPRISE esports po prohře nad Dynamo Eclot půjdou do boje o všechno proti tureckému soupeři jménem Eternal Fire. Sestava v čele s Ismailcanem 'XANTARES' Dörtkardeşem zatím úplně nenaplňuje poslání nejlepšího tureckého týmu v historii, všechno ale dost možná bude chtít svůj čas. Důkazem je toho nedávná změna, kdy Yasin 'xfl0ud' Koç doplnil ryze turecké složení týmu.

Turecký celek bude nejspíše mírně favorizován, ENTERPRISE ale v minulosti už nejednou ukázali, že se s nimi musí v Evropě počítat. Na kontě za poslední týdny a měsíce mají už několik zajímavých skalpů, což bohužel přebíjí nešťastný sestup z ESEA Premier. I tak je ale jasné, že se zvučnějšího soupeře dnes večer nezaleknou a těšit se tak můžeme na parádní bitvu. Sledovat duel ENTERPRISE vs. Eternal Fire můžete živě od 19:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.