Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot na třetí pokus poráží ENTERPRISE a postupují do play-off REPUBLEAGUE TIPOS

21. 10. 2021 | 19:50 Counter-Strike 2 Live coverage
Slovenská soutěž REPUBLEAGUE TIPOS nabízí finanční odměny ve výši milionů korun, a díky tomu jsou mezi účastníky také mnohé zajímavé zahraniční týmy. Nás ale zajímají především naši zástupci, kteří bojují o postup do play-off. Tam už čekají SINNERS, my ale víme, že minimálně jeden další přírůstek se ještě objeví.
REPUBLEAGUE
REPUBLEAGUE
Zdroj: sociální sítě soutěže

Druhá sezóna REPUBLEAGUE TIPOS má za sebou skupinovou fázi. Bez jediné výhry se rozloučili eSuba, Entropiq Prague i Sampi.Tipsport, další dvojice ale uspěla. ENTERPRISE esports svoji skupinu celou vyhráli, Dynamo Eclot po výhře nad EIQ prošli také přes MIBR, kteří nemohli vzájemný zápas dohrát kvůli kolizi s jiným turnajem. Úspěch EP a DNE ještě ale neznamená automatický postup do play-off, nyní přichází ještě fáze zvaná Play-In.

Předkolo hlavního pavouka určí z osmi týmu šest postupujících do play-off, kde se do akce přidá desítka pozvaných celků. Mezi nimi najdeme SINNERS, stejně jako zbylou nejlepší čtverku minulé sezóny. Všichni ale napjatě očekávají, jaká hvězdná jména se podaří dále ulovit, protože zbývajících šest týmů je stále neznámých.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Všem osm postupujících týmů ze skupin se v Play-In fázi postaví do jednoho pavouka, ve kterém je potřeba zvítězit jednou ze dvou pokusů. Díky úspěchu ve skupinách zde najdeme i ENTERPRISE a Dynamo Eclot, ti se ale v prvním kole postaví proti sobě. Možná si říkáte, bohužel. Skutečnost je ale taková, že v těžké konkurenci díky tomu máme dalšího garantovaného účastníka hlavní vyřazovací části. A ten, kdo prohraje, ještě jednu šanci na postup mít přece jenom bude. Na poražený celek bude čekat horší tým ze dvojice Fiend vs. Eternal Fire.

Play-In startuje 21. října v 16:00, hned první zápas se týká EP a DNE. Poslední vzájemný zápas dopadl těsně dvakrát 16:14 pro ENTERPRISE, takže i teď můžeme očekávat napínavou bitvu. Ve hře je totiž hodně. REPUBLEAGUE TIPOS nabízí prize pool 100 tisíc euro, oba naši zástupci si ještě nikdy o tolik peněz nezahráli.

Detailní rozpis a následně i výsledky a statistiky jednotlivých zápasů můžete sledovat v našem Zápasovníku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.