Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague dokázali v základní části něco, co nezvládli ani SINNERS či svého času eXtatus!

24. 5. 2021 | 15:27 Counter-Strike 2
Odchod SINNERS Esports z Tipsport COOL ligy před letošním rokem byl smutným hlavně pro fanoušky, týmům se však uvolnil trůn a cesta do Evropy. Největším favoritem byli hráči Entropiq, dnes pod názvem Entropiq Prague, kteří se šance chopili za pačesy a základní části proletěli v neskutečném tempu, a to dokonce rekordním!
Entropiq Prague
Entropiq Prague
Zdroj: grafika PLAYzone

Tipsport COOL liga v CS:GO je tady s námi již od roku 2017. Každý rok se odehrají dvě sezóny, na tom se nic nemění. Od třetí sezóny se základní část hraje formátem každý s každým (tzv. Round Robin), protože pokusný swiss se v osmi týmech neujal. V té době na scéně dominovali eXtatus, kteří ale ve svém jediném vystoupení během základní části ve formátu Round Robin nedokázali udržet neporazitelnost, když prohráli s hvězdným mixem Team XD. Totéž se jim nepovedlo ani v následné sezóně pod křídly Gunrunners, když je na závěr základní části zaskočil podobně složený tým FerrariPeek. O historický zápis se pokoušeli v loňském roce SINNERS, kteří v mnoha případech předčili eXtatus, ale tohle ten případ nebyl. V obou sezónách je vždy jednou porazila eSuba.

Spolu s uvolněným trůnem se tak nabízelo, jestli se historie nepřepíše právě letos. Devátá sezóna sice přešla na BO3 formát, takže každý odehraje pouze 7 zápasů, ovšem maximální počet vyhraných map je stále 14. Entropiq Prague vstoupili do základní části jako favorit číslo jedna, ovšem se nedalo s předstihem odhadovat, jestli budou schopní být tak dominantní, takže o tomto možném rekordu se ani nepřemýšlelo, dokud se neblížil závěr.

Cesta začala výhrou nad eSubou, kde hned z úvodu zazářila nejnovější posila Josef 'MoriiSko' Maurenc. Zápasy s DEFEATERS a ECLOT byly hračkou, zatím největší potíže však překvapivě dělal stále se zlepšující tým eEriness MARVO. Páté kolo proti Sampi.Tipsport naopak bylo opět procházkou růžovou zahradou. Nejvíce bodů na jedné mapě za celou základní část Entropiq Prague uštědřil tým ENTERPRISE esports, po nejtěsnějším rozdílu (14:16) na Vertigu ale byla pro EIQ druhá mapa poklidná. Od skóre 14-0 a přepisu historie dělilo Michala 'leckr' Kadlíčka a jeho kumpány výhra nad Dark Tigers, kde EIQ zpečetili propad mladé sestavy tygrů do barážových bojů.

Výsledky EIQ v základní části:

Když si vezmeme v potaz letošní sezónu, tak Entropiq Prague zatím prohráli pouze se SINNERS, se kterými navíc dokázali hrát vyrovnanou partii, a jednu mapu ztratili v Sazka eLEAGUE s ENTERPRISE. Po výměně jediného hráče spolu s koučem jsou silnější a základní část 1. Tipsport COOL ligy to potvrdila na jedničku. Nedalo by se totiž říct, co je nejsilnější stránka EIQ, po individuální a týmové stránce jsou mimořádně vyrovnaní a spolehnout se mohou jeden na druhého. Fungují jako dobře namazaný stroj, u kterého je jedinou otázkou, jestli v budoucnu může ještě více kousat zahraniční konkurenci. Tuhle příležitost by totiž mohli dostat opravdu parádní, pokud devátou sezónu naší ligy dotáhnou k titulu. Od prvenství je dělí dvě výhry. Semifinálový a finálový den se kvapem blíží!

Individuální statistiky hráčů:

  •  Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský – 1.42 K/D, 36x entry, 43,8 % HS rate
  •  Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný – 1.36 K/D, 27x entry, 25,7 % HS rate
  •  Česká republika Josef 'MoriiSko' Maurenc – 1.33 K/D, 40x entry, 52,9 % HS rate
  •  Česká republika Michal 'leckr' Kadlíček – 1.27 K/D, 44x entry, 53,6 % HS rate
  •  Česká republika Jan 'HONES' Urválek – 1.03 K/D, 41x entry, 53,2 % HS rate
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.