Přejít k hlavnímu obsahu

capseNova odplata! Jeho 77 killů dovedlo DNE k výhře nad Entropiq Prague, poté porazili i MIBR

12. 10. 2021 | 15:20 Counter-Strike 2 Live coverage
Skupinová fáze druhé sezóny REPUBLEAGUE TIPOS bude uzavřena tohle úterý. Čtyři týmy budou bojovat o dvě místenky v další části turnaje, kde bude ve hře postup do závěrečného play-off. Po skupině C s domácím týmem a slovenskou legendou tu tentokrát máme skupinu se dvěma českými týmy.
Složení skupiny D
Složení skupiny D
Zdroj: REPUBLEAGUE

První dva týdny REPUBLEAGUE TIPOS nepatřily mezi ty nejveselejší. eSuba i Sampi.Tipsport podali sympatické výkony, ale ani v jednom případě to na výhru, nebo dokonce na postup dále, bohužel nestačilo. O poznání radostnější byla skupina C, kde ENTERPRISE esports po dvou výhrách suverénně postoupili do další části soutěže. Slovenský sniper GuardiaN bohužel na to se svým týmem Singularity navázat nedokázal a v lize skončil.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Nyní ale pojďme na závěrečnou skupinu úvodní fáze soutěže o rovných 100 tisíc euro. Do skupiny D byly nalosovány dva české týmy, které ale nebudou mít vůbec jednoduchou konkurenci. Entropiq Prague a Dynamu Eclot budou dělat společnost brazilští MIBR a francouzští LDLC OL. Zatímco EIQ se budou chtít vykoupit po nezdařeném vystoupení na Mistrovství Slovenska, DNE naopak budou chtít být po přivedení posily stále silnější.

Značka MIBR je sice celosvětově uznávaným pojmem, a to především historicky, současná sestava ale příliš ovací nesklízí. Hřebíčkem do rakve byla neúspěšná cesta na PGL Major, po které vedení obměnilo základní sestavu. České celky tedy mají dost možná životní šanci proti světoznámému jménu. LDLC OL se naopak dají považovat za favorita skupiny, protože jde o aktuálně 43. nejlepší tým světa, který drží už dlouho pospolu beze změn.

REPUBLEAGUE TIPOS S2: skupina D
  Francie LDLC OL2      
 Pondělí 13:00   Francie LDLC OL2   
  Česká republika Dynamo Eclot1      
    Pondělí 19:00   Francie LDLC OL 
  Brazílie MIBR2      
 Pondělí 16:00   Brazílie MIBR0   
  Česká republika EIQ Prague0      
         
     Brazílie MIBR0   
  Česká republika Dynamo Eclot2 Úterý 15:00   Česká republika Dynamo Eclot 
 Úterý 12:00   Česká republika Dynamo Eclot2   
  Česká republika EIQ Prague1      
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.