Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba je novým mistrem Slovenska. Titul s sebou přináší také místenku na V4 Future Sports Festivalu

10. 10. 2021 | 21:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Orange Mistrovství Slovenska v elektronických sportech probíhá tento prodloužený víkend v první hře. Z říjnového maratonu jako první poznáme mistry Slovenska ve hře CS:GO. Letošní MSR má opravdu parádní účast, do finále se ale mohli dostat jen ti nejlepší.
eSuba na MSR 2021
eSuba na MSR 2021
Zdroj: eSuba

UPDATE: Závěrečný den úvodního mistrovského víkendu je za námi a my známe nové medailisty. Složení medailistů je totožné jako v loňském roce, kdy vše probíhalo online, týmy jsou však přeházeny. Zatímco Dynamo Eclot vybojovalo nad oslabenými Sampi.Tipsport bronz po výhře 2:0, samotné finále nabídlo bitvu o maximální délce všech pěti map. ENTERPRISE sice šli do vedení, ale eSuba dokázala skóre otočit. Na první pokus to sice nevyšlo, po debaklu 4:16 se ale modrá krev zvedla neskutečným stylem a na páté mapě si dokráčela pro titul.

Konečné pořadí Dr. Max CS:GO turnaje na Orange MSR 2021:

Rozlosování skupin Dr. Max CS:GO turnaje na Orange MSR 2021 slibovalo velkou podívanou už v této úvodní fázi. Všechno výhrami odstartovali ENTERPRISE esports a Entropiq Prague, ale zatímco první jmenovaný neztratil ani mapu a s poklidem dokráčel až do finále, tak ten druhý překvapivě neprošel ani do vyřazovacích bojů.

EIQ sice v úvodním duelu porazili Sampi.Tipsport 2:1, v tom druhém, kde šlo o postup dále, ale svěřenci mgnta zařadili vyšší rychlostní stupeň a soupeře vyřadili. Zklamané Entropiq Prague tak neuvidíme na V4 Festivalu.

Ve druhé skupině šlo všechno víceméně podle papírových předpokladů. eSuba si na úvod poradila s Dynamo Eclot a právě oba tyto týmy následně prošly do play-off. Ve skupině B se ani jednou nešlo do třetí mapy.

    Křišťálová lupa
    Křišťálová lupa
    Zdroj: grafika PLAYzone

    Vyřazovací část pro čtyři nejlepší týmy vypukla v sobotu večer. ENTERPRISE a Dynamo Eclot se již se poněkolikáté za podzimní turnaje potkali v semifinále, ani tentokrát ale DNE vyrovnanou bitvu nedotáhli do vítězného konce. Prohra dvakrát 14:16 je sice musí hodně mrzet, ale zároveň prokázali dobrý potenciál do budoucna.

    Decideru se fanoušci nedočkali ani na závěr dlouhého sobotního dne. eSuba potvrdila roli favorita proti Sampi.Tipsport a po výhrách 16:11 a 16:13 doplnila složení finále. Ve hře je sice stále titul mistra Slovenska, ale hlavní cíl mají blogg1s a spol. splněno. Postupem do finále spolu s EP odcestují právě tyto dva týmy na V4.

    Finálová bitva ve formátu best-of-five bude na programu zhruba od 18. hodiny. Speciální náplň už sice tento souboj mít nebude, oba finalisté ale jistě mají velkou chuť získat titul a vyšší prize money. ENTERPRISE už mají za sebou triumfy v BO5 sérii ve finále Tipsport COOL ligy i Y-Games PRO Series – zvítězí i do třetice?

    Štítky: msr, eSuba
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.