Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq vybrali na charitu 212 000 Kč, na streamu byl oznámen i příchod miliardového investora

23. 2. 2021 | 10:14 Všechny hry
V neděli 21. února se uskutečnil v pořadí již druhý FIFA Charity Cup pořádaný esportovou organizací Entropiq, během kterého bylo možné přispívat na speciální sbírku na dárcovské platformě znesnaze21.cz. Po celý den sledovaly stovky diváků na Twitchi zápolení špičky esportové FIFA scény, vavříny pro vítěze si nakonec odnesl Seron z týmu Sampi.Tipsport. O výsledcích to ale nebylo.
Karel Janeček
Karel Janeček
Zdroj: Foto: Entropiq

Neděle patřila FIFĚ a týmu Entropiq, ačkoliv jeho dva svěřenci skončili již ve skupinové fázi. Vedle nejlepších domácích hráčů se v průběhu celodenního streamu si představili také osobnosti Jirka Král, Vladimír Šmicer, Ben Cristovao nebo třeba fotbalista Sigmy Olomouc Vít Beneš. Celkově se za tento přenos podařilo vysbírat krásných 100 951 Kč, které se v následných hodinách, i díky přispění partnerů, vyšplhalo na minimálně 212 000 Kč. Právě tato částka byla stanovena jako cíl, což se později ukázalo být propojením s dalším velkým oznámením.

Kromě představení nového hardwarového partnera proběhlo během vysílání také ohlášení nového investora do týmu Entropiq. Tím se stal známý český miliardář, matematik, filantrop a sociální reformátor Karel Janeček. Právě on je navíc jedním ze zakladatelů platformy znesnáze21, na kterou se vybíraly peníze, náhodou nebyl ani datum konání, ani cílená částka charitativního streamu. Číslo 21 totiž hraje v jeho životě důležitou roli.

„Entropiq se doslova do roka a do dne od svého založení stal nejúspěšnější esportovou organizací v ČR,“ vysvětluje Janeček, proč se rozhodl rozšířit své investiční portfolio. „K tomu jej založil můj dlouholetý kolega a přítel Martin Kabrhel, o kterém vím, že věci, jimiž se zabývá, dělá smysluplně a racionálně. Esport považuji za budoucnost her i zábavy. Není to primárně jenom o sezení u počítače, ale především o energii, kterou tomu věnujete, soutěživosti, disciplíně, ale také fyzické zdatnosti,“ pokračuje. „S mou osobou přichází nejen finanční podpora, která je dlouhodobou investicí, ale věřím, že by i znalost mé osoby mohla přispět k ještě větší propagaci značky mezi širokou veřejností,“ uzavírá známý mecenáš, který je veden jako předseda dozorčí rady Entropiq už od loňského srpna. Bude tedy zajímavé sledovat, jak moc se s týmem nyní Karel Janeček propojí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.