Přejít k hlavnímu obsahu

ESEA ligy dnes pokračují dalšími zápasy. Potvrdí všechny CZ/SK týmy svoji stávající formu?

18. 5. 2021 | 15:40 Counter-Strike 2
ESEA je absolutně nejznámějším pojmem mezi dlouhodobými soutěžemi po celém světě. Nejvíce týmů se do ní zapojuje v Evropě, kde nejnižší liga Open atakuje skoro tisícovku účastníků. Nás ale samozřejmě nejvíce zajímají vyšší ligy, protože například SINNERS už se dostali jen stupínek pod ESL Pro League a dobrou formu prokazují také Entropiq Prague nebo ENTERPRISE esports.
ESEA League
ESEA League
Zdroj: logo soutěží

Na metu jménem ESEA Premier v minulosti dosáhl pouze tým Alza.eXtatus. Po úspěchu v baráži na ně dokázala navázat současná česká jednička SINNERS Esports, která vstoupila do 37. sezóny výhrami nad Anonymo a Endpoint. Ve své skupině jsou hříšníci aktuálně jediným neporaženým týmem, na což budou chtít jistě navázat i v třetím střetnutí. Jejich dalším soupeřem budou dnes od 19 hodin hráči Movistar Riders, se kterými se mimochodem nyní utkají dvakrát ve dvou dnech. Půjde o souboj 29. s 26. nejlepším týmem světa.

Přehled zápasů
Přehled zápasů
Zdroj: Zápasovník

Další ligou v pořadí je ESEA Advanced, kde se zrovna dneska dostanou do akce všichni tři naši zástupci. Nejlépe se dosud vede Entropiq Prague, kteří mají na kontě tři výhry ze čtyř zápasů a navázat se na to budou snažit proti polským M1 EDEN. Aktuálně jim totiž patří celkové 7. místo. Vysoko v tabulce jsou také ENTERPRISE esports, kteří však mají odehraný o jeden zápas méně a v úterý a ve středu je čeká vždy jeden další duel. Týmy Chetz a Contact Light však určitě nejsou ničím neřešitelným. Chetz ve stejný den vyzvou také Sampi.Tipsport, kteří z našeho trojlístků mají zatím nejhorší bilanci. Liga je však stále na svém začátku, času zabrat je ještě spousta.

Přehled zápasů
Přehled zápasů
Zdroj: Zápasovník

Když se alespoň v rychlosti ohlédneme ještě v nižších sférách, tak v následující divizi Main jsou týmy ECLOT a Sazka.BRUTE zatím neporazitelní a celkově se nacházejí v nejlepší desítce. Dobrou bilanci 3:1 mají také Dark Tigers, kteří jsou sedmnáctí. Vyrovnaný poměr výher a proher zatím mají eSuba a Cryptova, kteří jsou v tabulce o poznání níže. Bez jediné dosavadní výhry jsou pak 1dayHeroes, DEFEATERS, RVG.BlackTrains i ANDROMEDA. Co se týče ligy Intermediate, tak v ní slovenský tým Universe dokonce s pěti výhrami vévodí pořadí. V poslední lize Open zatím hořkost porážky nepoznalo hned 7 CZ/SK týmů v čele s NecroRaisers na skóre 6:0.

Štítky: ESEA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.