Přejít k hlavnímu obsahu

Esport Academy představuje výukový program pro gamery, kromě LoLka nabídne i CS:GO a FIFU

22. 2. 2021 | 16:56 League of Legends
Esport Academy je dalším projektem Tomáše Klečky, kterým navazuje na již existující agenturu Esports Repre. Akademie je online výukovým kurzem ve třech různých titulech, jako první je nabídnuta série výukových videí ve hře League of Legends.
Mortsche
Mortsche
Zdroj: Esport Academy

Tomáš Klečka se pro své esportové aktivity spojil s Counter-Strike veteránem a trojnásobným mistrem ČR Petrem 'uno' Lipowskim. První kurzem však není ten v CS:GO, nýbrž v League of Legends. Právě oblíbená MOBA hra je největším zaměřením Esports Repre, kde agentura zastupuje spoustu elitních domácích hráčů, v mnoha případech působících v zahraničí. „Přirozená snaha hráčů se neustále zlepšovat a také sen mnoha gamerů stát se profesionálem nás přiměly k myšlence vytvářet také v česko-slovenském prostředí online výukové kurzy v nejhranějších počítačových, konzolových nebo mobilních hrách,“ říká spoluzakladatel Tomáš Klečka.

Úplně první kurz ve hře League of Legends společně vytvořili současný trenér dlouhodobě úspěšného LoL týmu eSuba Radim 'Zizou' Zaoral a komentátor a bývalý top laner Tomáš 'Mortsche' Anděl. Každý kurz obsahuje 10 lekcí, délka jednoho videa se pohybuje mezi 5-10 min. „Aby se hráčům dařilo dlouhodobě se zlepšovat a dosáhnout na nejvyšší úroveň Challenger, je nutné dodržovat základní postupy a doporučení, jak se hru učit. Je to komplexní problematika a nelze spoléhat, že v obrovské konkurenci uspěje hráč s jednou či dvěma dovednostmi,“ vysvětluje Radim Zaoral. V komunitě hráčů jsou oblíbenými učebními nástroji sledování streamerů na Twitch.tv nebo různých videí na YouTube, výukové kurzy oproti tomu shromažďují nejdůležitější poznatky o hře do krátkých a přehledných lekcí seřazených chronologicky od základů až po složitější prvky.

Online výukový kurz v League of Legends vyjde zájemce na 299 Kč, celková délka výukových videí přesahuje 75 minut. Jako další budou v blízké době následovat dva další tituly. Výše zmíněný uno vytváří výukový program v CS:GO ve spolupráci s Lukášem 'vergiL' Majerikem a Hubertem 'CaNNiE' Ludwigem, tedy dalšími velezkušenými hráči. Vedle týmových titulů bude Esport Academy podporovat také individuální hry, fotbalové sérii FIFA se budou v budoucnu věnovat lekce od úspěšného FIFA hráče z klubu FC Viktoria Plzeň, Lukáše 'T9Laky' Poura.

Štítky: Esport Academy
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.