Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba postoupila na MČR, ale i přesto dále zbrojí! Oficiálně přichází Pechyn i hvězda akademie

16. 7. 2021 | 19:33 Counter-Strike 2
V posledních dnech se nejvíce hovořilo o změnách v Sampi.Tipsport a ENTERPRISE esports, zapomínat se však nesmí ani na eSubu. Modrá krev si začátkem měsíce zajistila postup na Vodafone MČR 2020, kde za ni nastoupila staronová tvář. Její příchod je nyní zpečetěn, není však jediným! eSuba totiž dnes oficiálně vítá hned dvě nové posily.
sAvana + Pechyn
sAvana + Pechyn
Zdroj: eSuba

Jarní sezóna neprobíhala pro eSubu podle představ. Za největší zklamání se dá považovat vypadnutí již ve čtvrtfinále Sazka eLEAGUE, kromě toho mají svěřenci Tomáše 'benq1' Masaryka na kontě bronz z Tipsport COOL ligy a 4. místo na HAL3000 MČR Tour. Zásah do sestavy je tedy logickým vyústěním situace, který navíc podpořil fakt, že s první zamýšlenou posilou se eSubě podařilo hned na první pokus uspět a postoupit na MČR. „Změny jsme plánovali zhruba poslední 2 měsíce. Cítili jsme, že je potřeba do sestavy zasáhnout, protože výkonnost nebyla zdaleka taková, na jakou jsme od hráčů v eSuba barvách zvyklí,“ zní ve vyjádření manažera organizace.

Všechno odstartoval Peter 'jaro' Rauch, který podle oficiálního vyjádření požádal o kompetitivní pauzu a tým tím pádem přišel o in-game leadera. Ze dvou možností, kdy do této role mohl přejít někdo ze stávající sestavy, nebo by naopak tým přivítal nového lídra, nakonec vyhrála ta první. S Lukášem 'luko' Hrabčíkem se na přelomu roku v eSubě původně vůbec nepočítalo a mnozí tipovali, že by se spolu s dlouholetým parťákem jarem nyní mohl poroučet i on, přesun do pozice IGL pro něj ale může být světlou budoucností. Jeho debut na AORUS MČR Tour vyšel na jedničku, pátým v sestavě se na tomto turnaji stal navrátilec Martin 'Pechyn' Pechoušek.

Pechyn
Pechyn
Foto: eSuba

Pechyn má v modrých barvách bohatou historii, na svém kontě má vedle titulu z MČR s eXtatus také dvě stříbra právě s eSubou. Co to znamená hrát pod benq1ho taktovkou, moc dobře ví a zná. Když se Sampi.Tipsport, kde dosud působil, rozpadli, stala se eSuba největším kandidátem na ulovení jednoho z nejzdatnějších střelců na scéně. Díky triumfu na druhé zastávce MČR sezóny se jen potvrdilo, že do kádru zapadne a obě strany si plácli. „Pechyn byl pro nás jasná volba, jelikož jsme o něj bojovali již na konci minulého roku,“ stojí v prohlášení. Také se v něm ale dozvídáme, že nejde o jediný přestup, který před letní sezónou eSuba v týmu provádí.

Po roce a půl se totiž s modrou krví loučí Dominik 'NIO' Maxian. Dříve jeden z nejlepších sniperů se v eSubě usadil jako hráč pro všechno, za což byl na scéně opravdu ceněný. Mrzet ho může jen to, že mu z celého období chybí jakýkoliv velký titul. Kdo jej ale v týmu nahradí, může být pro leckoho překvapením. Jde však o hezké vyústění práce s akademií Youngsters, kde nejvíce zářil Lukáš 'sAvana' Lintner, jenž se dostal i do slovenské reprezentace. Právě on dokázal realizační tým přesvědčit poctivou prací i progresivním nárůstem výkonnosti, a jde tedy ve stejných šlépějích, jako ve světě ukázal především Valeriy 'B1T' Vakhovskiy z Natus Vincere.

„Věřím, že do sestavy oba hráči zapadnou velmi rychle a celá sekce bude v druhé polovině roku bojovat stabilně o TOP 2 příčky. Velké díky patří také jarovi za jeho in-game vedení a zejména Niovi, který v eSubě strávil dlouhou dobu. Oba eSubě pomohli k jejímu růstu a nespočtu krásných a vítězných momentů,“ uzavírá Alexandr Ambróz stanovisko na webu organizace. Premiéru si nové složení odbude v blížící se10. sezóně Tipsport COOL ligy.

Aktuální sestava eSuby:

 Česká republika Dominik 'blogg1s' Janita
 Slovensko Lukáš 'luko' Hrabčík
 Česká republika Matěj 'twist' Petráš
 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Slovensko Lukáš 'sAvana' Lintner

 Slovensko Tomáš 'benq1' Masaryk – trenér

Zdroj: esuba.eu
Štítky: eSuba, Pechyn, sAvana
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.