Přejít k hlavnímu obsahu

EZ4ENCE? Ani náhodou! SINNERS mají další cennou výhru a míří do play-off Pinnacle Cupu

9. 7. 2021 | 11:42 Counter-Strike 2
Myslíte, že SINNERS Esports po neskutečném postupu do ESL Pro League odpočívají? Tak to vůbec. Další možnost vyhrávat mají v momentálně probíhajícím Pinnacle Cupu 2, kde se bojuje o 100 000 tisíc dolarů. Našlápnuto mají skvěle a po včerejší výhře nad ENCE dokonce bez jediné prohry postoupují do play-off.
NEOFRAG
NEOFRAG
Zdroj: sociální sítě týmu

SINNERS po megaúspěchu, v podobě vstupenky do ESL Pro League, nelení a účastní se dalších turnajů. V nich už se s nimi ale kvůli postupu mezi elitu počítá mnohem více. Pinnacle Cup II, kterého se kromě české jedničky účastní i Entropiq, Fiend či Endpoint, započal už na konci června a velkým lákadlem, nejen pro hříšníky, je obrovský prizepool ve výši 100 000 dolarů. A SINNERS ze obdrželi pozvánku přímo do hlavní části.

Čeští střelci vstoupili do boje 1. července proti starým známým AGO, proti kterým vybojovali zmiňovaný obrovský úspěch. To, že se jim proti nim daří, potvrdili i v tomto duelu. Vertigo šlo i díky skvělému Jindřichu "ZEDKO" Chybovi s 27 killy celkem jednoznačně do jejich kapsy 16:8, Nuke však vyhráli až v druhém prodloužení 22:20. Právě v prostředí továrny absolutně zářil Sebastian "beastik" Daňo, jenž své soupeře postřílel hned 45krát.

V druhém zápase potkali SINNERS bulharský celek Fiend. Momentálně 22. tým světa hříšníky dlouho trápil na Infernu, ti se ale nenechali zaskočit a mapu utnuli v druhém prodloužení za stavu 22:19. Druhá mapa Mirage už byla podstatně jednoznačnější, náskok vypracovaný za CT stranu SINNERS více než skvěle potvrdili i za teroristy a zvítězili 16:8. Právě tyto výhry potřebuje český tým jako sůl, aby se opět posunul v HLTV žebříčku.

Nejnapínavější zápas však oskar a spol. odehráli proti ENCE. Tam už sice nehraje žádný původní hráč finské sestavy, jména jako Snappi, Dycha či doto však mohou zadělat na pořádný malér. SINNERS se ale nezalekli! Ze začátku to pro ně na Vertigu vypadalo velmi slibně, jenže za stavu 10:2 se ENCE náramně zvedli. Dobrý závěr své CT strany přenesli i do úvodu té útočné, kde rozjeli comeback. Hříšníci se bohužel jejich tempu nedokázali vyrovnat a od zmíněného skóre vyhráli pouhopouhé jedno kolo, celkově tedy padli 16:11.

Na soupeřově Nuku to SINNERS opět skvěle rozjeli. ENCE za teroristy nemohli na naše střelce najít recept a často museli chodit do slabého nákupu. Vše nakonec vyústilo ve skóre 11:4, které si SINNERS před startem snad ani nemohli přát. Teroristická straně vypadala velmi slibně, náskok si hříšníci drželi a za stavu 15:8 mířili do finiše. Bohužel, ENCE se nevzdali a bodový deficit celý smazali. Jeden jediný bodík tam prostě nemohl padnout, a tak jsme byli svědky dalšího dvojitého prodloužení. V něm už ale SINNERS ukázali svou sílu a vyhráli 22:19.

Celý napínavý duel tak rozhodla až nejhranější mapa Mirage. Na ní SINNERS, jako ten den pokaždé, opět začali více než dobře. Za útok získávali podstatnou část mapy, důležité open killy a celkově hned 11 bodů do kapsy. Hráči z 20. nejlepšího týmu světa chtěli v druhé půli ukázat to samé, zápas se ale hříšníkům povedl ukončit za stavu 16:13. SINNERS tak tím nejlepším a nejrychlejším způsobem splnili povinnost v podobě postupu, úvodní zápas v play-off na ně ale bude čekat až za nějakou tu dobu. O jejich soupeři vás budeme informovat.

Štítky: Pinnacle Cup, SINNERS
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.