Přejít k hlavnímu obsahu

Faker se vrací! Mistrovství světa zná všechny účastníky, kdo má největší šanci na výhru?

10. 9. 2021 | 11:00 League of Legends Preview
Všechny nejvyšší regionální soutěže mají dohráno a nám nezbývá nic jiného, než se podívat na kompletní seznam všech účastníků. Hlavním poutačem pozornosti je ovšem návrat nejúspěšnější League of Legends organizace T1 v čele s Fakerem, kteří minulý rok zažili jakousi přestavbu, a nepodívali se tak na největší turnaj roku. Dokážou letos navázat na své předešlé úspěchy?
Seznam účastníků Worlds
Seznam účastníků Worlds
Zdroj: Riot Games

Potvrzeným místem konání letošního šampionátu je Island, proto nám už jen zbývá se podívat na kompletní seznam všech 24 účastníků, kteří se utkají o tu nejcennější trofej v League of Legends. Jako tradičně je turnaj rozdělen na dvě části. Těmi jsou Play-In Stage, kde se setkávají poslední týmy z těch největších regionů a také týmy z tzv. “Wildcard” regionů, a samotné hlavní skupiny, kam postoupí čtveřice celků z Play-In.

Účastníci skupinové fáze:
 Jižní Korea DWG KIA Jižní Korea Gen.G Esports Jižní Korea T1 Spojené státy americké 100 Thieves
 Čína FunPlus Phoenix Čína EDward Gaming Čína RNGU Spojené státy americké Team Liquid
 Evropa MAD Lions Evropa Fnatic Evropa Rogue Taiwan PSG Talon
Účastníci Play-In Stage:
 Rusko Unicorns of Love Turecko Galatasaray Esports Brazílie RED Canids Argentina Infinity Esports
 Austrálie PEACE Taiwan Beyond Gaming Japonsko DetonatioN FocusMe Spojené státy americké Cloud9
 Jižní Korea Hanwha Life Čína LNG Esports  

Jedním z problémových faktorů celého Mistrovství světa se bohužel stalo to, že opět nedorazí týmy z Vietnamu kvůli problémům s cestováním, tedy stejně jako u MSI. Je to škoda, protože v minulosti právě tento region dokázal produkovat skvělé talenty a překvapivé výsledky, které dělaly každý šampionát o něco speciálnější. Určitě si všichni dobře vzpomínají na rok 2017 a zápasy týmu Gigabyte Marines proti evropským Fnatic, které byly nervy drásající a doprovázely jeden z největších comebacků v historii League of Legends.

Štítky: Worlds, MAD Lions, fnatic
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.