Přejít k hlavnímu obsahu

Je hotovo! eSuba se stává vítězem první Guseppe MČR Tour

13. 6. 2021 | 21:55 League of Legends
První Guseppe MČR Tour je za námi. Po celém měsíci otevřených kvalifikací a samotném finále známe týmy, co udělaly dojem, a samotné vítěze. Těmi se stává eSuba, která si dokázala ve finále poradit s týmem SINNERS 3:1 na zápasy. Rovněž si tak jako hlavní cenu odnášejí postup na Vodafone MČR, které se uskuteční v listopadu tohoto roku.
Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Finálový víkend první Guseppe MČR Tour nám přinesl to nejlepší, co nám může naše domácí League of Legends scéna nabídnout. Ukázaly se týmy, které do léta vylepšily své sestavy a i celky, od kterých se úplně neočekávala konkurence. Za zmínku stojí akademie eSuby, jenž dokázala ukázat, že modrá krev má z čeho čerpat a také se skvěle předvedly týmy Inaequalis a Dynamo Eclot Academy.

Samotné finále dokázali ovládnout hráči eSuby, kteří i se svojí novou sestavou předli naprosto dominantní výkon. Smutnějším týmem z finále jsou SINNERS, kteří vypadali, že mají šanci na to otočit nepříznivý vývoj série, ale nakonec nestačili na tak silný tým, jakým byla eSuba. Pro modrou krev to také znamená přímý postup na Vodafone MČR, které se uskuteční jako tradičně v listopadu.

1. Guseppe MČR Tour: play-off pavouk
  Česká republika eSuba2      
     Česká republika eSuba3   
  Česká republika Vikingekrig0      
        Česká republika eSuba 
  Česká republika SINNERS2      
     Česká republika SINNERS1   
  Česká republika Inaequalis1      

 

První hra celého dne začala dost chaoticky. Kromě překvapení v podobě Swaina v draftu na straně Vikingekrig přišel také pozdní invade od junglera eSuby Sacrifice, který nepříjemně zaskočil své protivníky. To ovšem po chvilce nic neznamenalo a vikingové se ujali vedení. Rovněž skvěle kontrolovali draky, ale modrá krev ukázala své zkušenosti a hru otočila. Nejzajímavější výkon určitě předvedl Sajator se svojí Akali. Ta naprosto ničila většinu týmu Vikingekrig a on tak dovedl svůj tým k vítězství.

Druhá hra přinesla hodně explozivní draft. Sajator tentokrát vytáhl svou specialitu - LeBlanc. Ta už od začátku fungovala jako skvělý nástroj na to, aby se znova jungler modré krve Sacrifice dokázal rozjet. Na botu naprosto dominoval Dany se svým Varusem a eSuba si už v 10. minutě zajistila obrovské vedení, o které nepřišla a stává se tak prvním finalistou Guseppe MČR Tour.

Druhá série začala zápasem, ve kterém byl draft a samotná hra naprosto unikátní. Gwen a Viego nebyli zabanovaní a SINNERS toho využili. Bohužel začátek hry se jim úplně nepovedl a dostali se do nepříjemného deficitu. Ten se snažili po celou dobu hry neustále zmenšovat, ale nakonec jsme se dočkali tři čtvrtě hodinové zábavy, kterou rozhodl base race, jenž SINNERS nezvládli a Inaequalis tak překvapují hned v první hře. MVP první hry byl určitě MikePerewait se svým Kennenem na straně Inae.

SINNERS do druhého zápasu přišli daleko lépe připraveni a tentokrát ta Gwen na topu fungovala. Inaequalis nedostali nejmenší šanci a SINNERS tak vyrovnávají sérii. Jednou z hlavních zbraní kromě Gwen byla také Kalista na botu v rukou PiOka.

Poslední hra semifinále mezi SINNERS a Inaequalis hodně připomínala tu první. Oba týmy byly relativně vyrovnané, ale SINNERS tentokrát dokázali získat po špatném začátku menší výhodu. Tu nakonec dokázali proměnit ve vedení v goldech a navíc hlavně na vedení v počtu draků. Po pár soubojích dokázali hru ukončit a postupují tak do finále proti eSubě.

Nyní nás čeká samotné finále mezi eSubou a SINNERS.

První finálová hra je pokaždé místo pro experiment. Esuba se pokusila o kreativnější draft, ale začátek hry jim nevyšel úplně podle představ a SINNERS překvapivě vypadali velice dobře. Nakonec se jednalo o další časově náročnou hru, ve které začaly potencionální chyby znamenat pro obě strany prohru. Rozhodujícím faktorem celé hry se stal Dany se svojí Kalistou a Sajator se svým Vladimírem. Ti dva posílají eSubu do vedení v sérii. Ovšem SINNERS působí jako více než důstojný soupeř, takže se máme na co těšit.

Druhou hru eSuba naprosto ovládla po nepovedeném začátku do SINNERS. Rovněž také nepomohla docela těžká týmová kompozice, kterou se SINNERS rozhodli předvést s Kog Mawem a Lulu. Esuba má matchpoint a SINNERS musí ve třetí hře zabrat a pokusit se o reverse sweep.

Tak přeci jen stále není po všem! SINNERS zabírají a odvracejí ve třetí hře matchpoint. Naprosto tentokrát zdemolovali eSubu a máme před sebou ještě dobrou sérii. Nikdo ze hry se asi nedá označit za MVP, protože celý tým SINNERS hrál naprosto skvěle. Tak co, dočkáme se Silver Scrapes?

Čtvrtá hra si pro nás přinesla hodně zajímavý draft. Yasuo - Gragas na straně eSuby a Poppy na straně SINNERS. Sajator společně se Sacrificem to ovšem jako tahouni týmu vzali do svých rukou a s touhle old school dvojicí Yasuo - Gragas naprosto zničili celý tým SINNERS. Esuba se tak stává vítězem první Guseppe MČR Tour a postupují na Vodafone MČR, které se uskuteční už letos v listopadu.

Od nás už je to pro dnešek vše. Samotné rozdělení bodů a detailní pohled na finálový zápas si zrekapitulujeme v následujících dnech. Další část Guseppe MČR Tour začíná 17. července a my se zde na vás budeme znovu těšit.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: Guseppe, MČR, eSuba, SINNERS
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.