Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite ohlásil novinky pro kompetitivní rok 2022! Dočkáme se World Cupu?

21. 11. 2021 | 13:04 Fortnite Turnaj
Rok s rokem se sešel a FNCS exkluzivně v triích je za námi. Navíc další rok bez dalších LAN událostí od začátku roku 2020 a mnozí cítí, že je potřeba už něco okořenit.
Fortnite hype hour
Fortnite hype hour
Zdroj: Epic games

Jak se blížíme k tomu, co vypadá jako konec nejen další sezóny Fortnite, ale také kapitoly 2 jako celku, se fanoušci začínali zajímat, co bude dál nového i pro soutěžní scénu. 

No, přesně to jsme i dostali. V pátek společnost Epic živě vysílala novou show „Hype Hour“, aby všechny nabudila před obrovským turnajem FNCS Grand Royale tento víkend. 

Mezi rekapitulacemi letošních vítězů FNCS a turnajů se Epic podělil o tři oznámení o tom, co očekávat v roce 2022 a i do budoucna na kompetitivní scéně.

Nejprve FNCS. Fortnite Champion Series, nyní jako premiérová soutěž, se vrátí i v roce 2022. Tentokrát to však bude v režimu Duo pro každou soutěž, což i například méně známým hráčům usnadní najít tým a zúčastnit se. Opouští se tedy letošní model trií a snad změna režimu přinese i větší stabilitu do týmů. V režimu trio byla rotace profesionálních hráčů v takové rychlosti, že než se postnul příspěvek o novém triu na sociální sítě, tak už nové složení neplatilo. 

Formát FNCS nově bude obsahovat pouze dvě kvalifikace, aby byl prý v budoucnu prostor pro více událostí. Semifinále i finále byly také výrazně upraveny s cílem zlepšit zážitek ze sledování a zároveň zlepšit situaci pro soutěžící.

Jednou z hlavních zmíněných změn bylo, že přijde nový systém „Match Point“. To umožní týmům, které dosáhnou určité bodové hranice, ukončit turnaj předčasně a zajistit si tak šampionát získáním winu. Přežití je v Battle Royale vždy klíčové a Match Point to má napravit. Co je určitě dobře, protože i letos jsme svědky toho, kdy díky bodování některé týmy ani dvě vítězství z deseti kol neposunou do dalších kvalifikací nad hráče s jednou výhrou, ale s vyšším počtem killů. 
 

mcr

Dále Epic hovořil o větším zaměření na otevřenou povahu soutěží. Schopnost téměř pro kohokoli hrát na většině turnajů byla vždy tím, co odlišovalo Fortnite od ostatních esportových titulů a zdá se, že se v tom ještě více otevírají. Navíc budou vývojáři zvažovat zavedení i osobních turnajů třetích stran. Takže organizátoři jako DreamHack budou potenciálně schopni uspořádat své různé LAN turnaje.
Na samostatné Cash Cupy nyní nebudete již potřebovat dosáhnout Champion divize, ale bude stačit již i divize Contender nebo Open. Což jinými slovy znamená žádná divize v arenách. Hrát cash cup bude moci zkusit kdokoliv, kdo zrovna zapne hru.

Požadavkem komunity bylo přivést i zpět Daily Cupy, které jsme viděli během 2. a 3. sezóny. Zdá se, že je můžeme očekávat příští léto, má smysl je totiž pořádat pouze během školních prázdnin pro maximální zapojení hráčů.

Spoustu fanoušků i profesionálních hráčů bylo naladěno v naději, že bude oznámen konečně World Cup 2022, která se díky pandemii Covid19 naposledy konal v roce 2019. Bohužel se potvrdilo, že v současnosti platí zásada pouze online. Epic však dodal, že neustále vyhodnocují situaci a naznačoval, že některé „vzrušující věci“ jsou stále v plánu.
 

Štítky: Fortnite turnaj
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.