Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite se znovu vrací na DreamHack

3. 5. 2021 | 14:22 Fortnite
Po krátké tříměsíční pauze se vrací oblíbená série turnajů DreamHack Open Featuring Fortnite společně s turnajem Cash Cup Extra Presented by DreamHack. Celkový prize pool těchto dvou sérií pořádaných DreamHackem činí úctyhodných 900 tisíc dolarů.
DreamHack Fortnite
DreamHack Fortnite
Zdroj: DreamHack Fortnite

Každou sezónu kompetitivního Fortnite kalendáře, tedy na jaře, v létě a na podzim, nás čeká jeden turnaj ze série DreamHack Open Featuring Fortnite. V každém takovém turnaji se bude hrát ve formátu Duo o 200 tisíc dolarů. Letošní debutový turnaj DreamHack Open nás čeká už na začátku května, přihlásit se budeš moct společně s tvým Duo parťákem přímo ve Fortnite v záložce Compete. Přesný harmonogram zatím nebyl zveřejněný, tak to nezapomeň sledovat. Pokud se sám náhodou nechceš účastnit, stále můžeš celý průběh turnaje sledovat na Twitchi.

Kromě toho nás v průběhu roku čeká celkem 18 eventů, každý s prize poolem převyšujícím 17 tisíc dolarů. Každou Fortnite sezónu nás čeká 6 turnajů, přičemž tři z toho se budou hrát na evropském, zbylé tři na severoamerickém serveru. Mimo to se už 12. května uskuteční již třetí Trio turnaj ze série Cash Cup Extra Presented by DreamHack. První dva sklidily skvělé ohlasy, určitě je tak na co se těšit.

„Hostování online turnaje DreamHack Open s Fortnite v roce 2020 pro nás byla neskutečná zkušenost a jsme velmi nadšení, že naše partnerství s vývojáři Fortnite z Epic Games může stále pokračovat a my můžeme našim fanouškům nabídnout další ročník plný Fortnite akcí pro komunitu,“ tvrdí Viktor Rydbäck, viceprezident Product Managementu ve společnosti ESL Gaming, která organizuje celý DreamHack. „Posílit naší spolupráci a zapojit se do kompetitivního systému Fortnite je pro nás obrovská příležitost,“ dodává.

Jak DreamHack Open, tak i Cash Cup Extra bude živě vysílán na DreamHack Fortnite Twitch kanále s profesionálním komentářem a zkušenými observery i castery. Nezapomeň proto sledovat stream i náš web, kde dozvíš to nejnovější ze světa Fortnite.

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.