Přejít k hlavnímu obsahu

Hattrick pro Entropiq, který míří za titulem při premiéře v seriálu Virtual GP

15. 9. 2021 | 20:39 Virtuální závody Reportáž
Desátý podnik letošní sezóny Mercedes-Benz Virtual GP hostil okruh Road America. Na něm se opět v nejlepším světle prezentovali jezdci týmu Entropiq, kteří si odnesli další výhru a zvýšení náskoku v poháru konstruktérů. Má ještě někdo šance je z prvních příček sesadit?
Stupně vítězů
Stupně vítězů
Zdroj: Virtual GP

Za třetím vítězstvím v řadě vystartoval Lukáš Podstata ze stáje Entropiq nejlépe ze své vybojované pole position. Svým soupeřům sice neodjížděl na míle daleko, vedení si však kontroloval a nikdo se před něj nedostal. Jeho konkurent v boji o titul, Lukáš Přáda z ERT Racing Teamu, sice startoval až čtvrtý, ale po dobrém začátku se posunul a druhé místo již udržel. Michal Matoušek, druhý zástupce Entropiqu, naopak musel o stupně vítězů ještě náruživě bojovat, protože parádně jedoucí Stanislav Sehnal předvedl životní výkon a zatápěl favoritů. Nejvíce zklamaný bude po kolizi Erik Vizi, stejně jako Martin Nejedlík, který se vlastní chybou připravil o TOP 3.

Road America
Road America
: Virtual GP

Další prvenství Lukáše Podstaty mu vyneslo zvýšení náskoku o dalších pět bodů, změnu mezi nejlepší pětici jsme museli hledat jinde. Martin Sirotek se díky čtvrtému místu posunul před Erika Viziho, o pódium ale bude chtít ještě zabojoval i Michal Matoušek, který na okruhu Road America mimo jiné dosáhl nejlepšího času na kolo.

Celkové pořadí jezdců
Celkové pořadí jezdců
Zdroj: Virtual GP

Letošní sezóně kraluje nováček jménem Entropiq, kromě vítěze závodu v Monze se ale daří i druhému jezdci tohoto týmu. Michal Matoušek si prožil těžký závod, ale i přesto parádní stíhací jízdou dojel čtvrtý a pomohl Entropiqu upevnit vedení v šampionátu. ERT Racing Team ztratil hodně i tím, že David Přáda závod nedokončil.

Premiéra týmu Entropiq v tomto seriálu pokračuje velkou dominancí i nadále. Po dvojím zastoupení na medailových příčkách se náskok této stáje zvedl už na skoro 60 bodů, dva závody před koncem šampionátu už je skoro rozhodnuto. Největší boj naopak probíhá o třetí místo, protože Lenovo Legion získalo tentokrát jen 3 body.

Celkové pořadí týmů
Celkové pořadí týmů
Zdroj: Virtual GP

Mercedes-Benz Virtual GP 2021 pokračuje za dva týdny dalším americkým okruhem Long Beach. Těžký městský okruh bude výzvou všech hráčů, kteří si musejí dát pozor, jinak se jim bude jen hořko těžko dostávat do cíle a bojovat o cenné body. Po zámořských zastávkách bude zbývat už jen tradičně poslední japonská Suzuka.

Zdroj: virtualgp.cz
Štítky: Virtual GP
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.