Přejít k hlavnímu obsahu

Herní židle připomínající škorpiona a kokpit v jednom. Viděli jste někdy něco takového?

13. 10. 2020 | 09:00 Všechny hry
Cluvens nedávno odhalil na svých webových stránkách nový typ herní židle, který vzbudil velkou pozornost mezi herními nadšenci, nejen kvůli svému elegantnímu designu a mimořádné funkci.
Scorpion
Scorpion

Tato nová herní židle jménem Scorpion Computer Cockpit se ovládá stiskem tlačítka, které ji okamžitě nastaví do pozice, po jaké uživatel touží. Model umožňuje měnit úhel, jakým koukáte do monitoru, stejně jako pozici samotné židle. Navíc má masážní a ohřívací prvky pro případ, kdy si na chvíli chcete dát pauzu od hraní a jenom relaxovat. Asi vás nepřekvapí, že se nejedná o nic levného, v současnosti tuto židli seženete na oficiálním webu v prodeji za 2199 dolarů, tedy něco přes 50 000 Kč.

Křeslo podporuje ultra široký monitor (až o šířce 49 palců, tedy skoro 125 cm), nebo tři zahnuté monitory po 27 palcích. Set váží přes 120 kilogramů a pokud je plně roztažený, tak je zhruba 165 cm dlouhý, 119 cm široký a 208 cm vysoký, takže pro jeho uložení budete potřebovat pořádně prostornou místnost. Využít ji můžete jak pro hraní, tak k práci.

Model

Podle tiskové zprávy na webu Cluvensu je Scorpion Computer Cockpit nový model společnosti pro letošní rok a nebyl inspirovaný ničím jiným než tvarem škorpiona. Stiskem jediného tlačítka uživatel může nastavit židli do šesti různých pozic s úhly obrazovky 45 nebo 75 stupňů, židli lze také sklopit. Zároveň má i funkci nulové gravitace, kdy ji můžete jenom lehce zaklonit, nebo ji rovnou položit až o 170 stupňů.

Společnost doručuje po celém světě, doručení může trvat 3 až 6 týdnů. Instalace má zabrat asi dvě hodiny ve dvou lidech, což je opravdu netradiční požadavek. Co na tento model ale říkáte? Cena je sice pro normálního smrtelníka vysoká, musíme však uznat, že židle vypadá nejen unikátně, ale hlavně také pohodlně.