Přejít k hlavnímu obsahu

Historie se opakuje. Entropiq se kvůli výsledkům loučí se zahraniční VALORANT sekcí, budoucnost je nejasná

3. 6. 2021 | 13:30 VALORANT
Entropiq se dlouhodobě snaží uspět na mezinárodní VALORANT scéně, zatím se to ale vůbec nedaří. Loňské dva pokusy vystřídal letošní a zatím nejambicióznější, i ten ale po čtyřech měsících končí.
Entropiq VALORANT
Entropiq VALORANT
Zdroj: Entropiq

Entropiq v loňském roce začali hned se dvojicí sekcí, česká ani rusko-polská pětice však nedokázala dosahovat kýžených výsledků. S koncem roku tak přišel dvojí konec a hledání nového týmu. Ten se začal budovat kolem Karla 'Twisten' Ašenbrenera, jednoho z individuálně nejzdatnějších hráčů na domácí scéně. Zbylé jádro utvářeli hráči z Francie, trenér pak byl z Itálie. Entropiq jsou si na VALORANT scéně vědomi toho, že pro úspěch bylo potřeba jít plně mezinárodní cestou, správnou sestavu se jim ale zřejmě nepodařilo ani nyní postavit.

Cesta Twistena a spol. započala druhým místem na turnaji Versus Legends, všechno ale směřovalo k VALORANT Champions Tour. V žádné z kvalifikací na Challengers turnaje prvních dvou fází letošní sezóny se jim nepodařilo vybojovat úspěch, blízko němu byli jen jedinkrát, když je krůček od postupu zastavil silný švédský tým Guild Esports. Mapu v jiných případech dokázali vzít třeba Heretics, vyrovnaně dokázali mnohdy hrát s týmy z nejlepší evropské desítky, co se ale v konečném součtu počítá, tak to jsou výsledky, které bohužel doposud nepřišly.

Po prvním mezinárodním turnaji se ve většině týmů dějí změny a Entropiq nejsou výjimkou. V případě české organizace se však 1. června udál ten nejradikálnější krok. Vedení se po vzájemné dohodě rozhodlo rozvázat s celým týmem spolupráci, prostým důvodem jsou nenaplněné cíle, které byly na začátku roku stanoveny. Cesta za úspěchem někdy může být opravdu dlouhá, tady se však Entropiq rozhodli v nastavené cestě nepokračovat. Podle všeho by si navíc měli od Valorantu dát pauzu, a kdo ví, jestli se k němu ještě v budoucnu někdy vrátí.

Bývalé složení týmu Entropiq:

 Francie Damien 'HyP' Souville
 Francie Tom 'APO' Bonnion
 Finsko Timo 'Taimou' Kettunen
 Česká republika Karel 'Twisten' Ašenbrener
 Francie Mathieu 'LaAw' Plantin

 Itálie Tommaso 'joYnt' Gavioli – trenér

Štítky: Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.