Přejít k hlavnímu obsahu

Hned jak mi PS5 přijde, tak ho tady zapojím, raduje se vítěz Královského turnaje Krušovice

17. 5. 2021 | 15:43 NHL
Královský turnaj Krušovice byl naprosto pro všechny, velké finále však čekalo pouze nejlepší osmičku. Po dvou odstoupeních kvůli kolizi s důležitým mezinárodním turnajem sice musely být přeskládány skupiny, o náboj ale finále nepřišlo. Šest nejlepších hráčů si nic nedarovalo a na náboji všech zápasů to bylo poznat.
Winci
Winci
Zdroj: screen ze streamu

Pepcastachurcik nebo Dzouvi měli patřit ke žhavým kandidátům na titul, mezinárodní povinnosti je ale od cesty ke korunovaci zastavily. V evropské kvalifikaci na světový šampionát nezklamali a obsadili medailové příčky, všechny oči českých fanoušků ale byly upřeny na Královský turnaj Krušovice. Hledali jsme totiž nového krále, který si domů měl odnést zbrusu nový PlayStation 5. Na finalistu pak čekala roční zásoba piva Krušovice.

Všechno ale odstartovalo skupinovou fází, do níž byli hráči rozděleni po třech (poté, co se dva hráči kvůli kolizi odhlásili). Ve skupině A si nejlépe počínal Domiin, který porazil Krchyho, jenž ho posléze doprovodil do play-off. Béčko potom patřilo Wincimu, který v bratrovražedném souboji udolal Kumbika těsně 3:2. Tento hráč následně nezvládl ani druhý souboj o postup dále, vyřazovací čtveřici uzavřel další zkušený hráč JiFi23.

Ze dvou semifinálových duelů jsme si na stream vybrali souboj JiFiho s Domiinem, kde po první výhře druhého jmenovaného musely rozhodovat až nájezdy. Domiin se však stal finalistou, kde ho z druhé strany pavouka doplnil Winci. Ve velkém finále se tak utkali dva nejlepší hráči, kteří do té doby ještě nepoznali hořkost porážky. První finálový zápas tak ale ani zdaleka nevypadal, protože Winci dokázal nastřílet Domiinovi deset branek a suverénně šel do vedení v BO3 sérii. Po gólové přestřelce se však srovnalo a o králi měl rozhodnout poslední možný zápas. Domiin měl zápas pod kontrolou, v krátkém sledu však obdržel čtyři branky a ze zápasu se dokonce nekompromisně odpojil, jako ve víkendovce. Šampionem se po výhře 2:1 stal Patrik 'Winci' Wenzel.

Pavouk play-off
Pavouk play-off
Zdroj: oficiální stream

Winciho bezprostřední reakce po triumfu byly naprosto na místě. „Je to super. Já jsem v NHLku těch turnajů ještě moc nevyhrál, vždycky jsem končil druhý nebo třeba pátý.“ Zápas však mírně ovlivňovaly lagy způsobené počasím, což pocítili oba hráči. „U nás je bouřka, takže to bylo asi mnou. Nevím, jestli u Domina taky, ale asi bohužel,“ řekl Winci po zápase. Okomentovat musel také rozporuplný závěr, kde ale se soupeřem soucítil.

„Já bych to asi udělal taky, kdybych věděl, že to jde, protože v tom druhém zápase to byla hrůza. Kdo asi je domácí, tak má strašnou nevýhodu. Nevím, čím to je.“ Bez tohoto rozhodujícího momentu by se ale asi i on strachoval do posledních minut. „Kdyby Domin zase snížil, tak by to asi byl furt boj. Kdyby to teda nevypnul.“ A jak se Winci těší na hlavní výhru? „Hned jak mi PS5 přijde, tak to tady zapojím.“ uzavřel vše s úsměvem na rtu.

Sláva vítězům a čest poraženým. Královský turnaj Krušovice je za námi, ale kdo ví, jestli se brzy zase neuvidíme.

Štítky: Krušovice, Winci
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.