Přejít k hlavnímu obsahu

Hokejový klub Dynamo Pardubice oficiálně představuje svoji esportovou divizi

12. 2. 2021 | 16:41 League of Legends
Hokejový klub z Pardubic byl už v loňském sezóně součástí Esport Hokejové Ligy, plnohodnotnou esportovou sekci však žádný domácí hokej ledního hokeje neměl. Časy se však mění a po HC Olomouc esport nyní vzniká oficiální tým Dynamo Esports, který uvidíme ve více než jednom titulu.

Dynamo Esports
Dynamo Esports

Dynamo Pardubice má od letošní sezóny větší finanční prostředky na rozvoj a díky tomu se může soustředit i na různá odvětví. Mezi dlouhodobé cíle se tak dostal i esport, který už v Pardubicích nebude pouze o angažování se v Enyaq Hokejové Lize, jak se oficiální česká soutěž v NHL 21 letos nazývá. V dlouhodobém horizontu chce Dynamo proniknout i do dalších her, z nichž jako první nedávno vstoupili na pole League of Legends.

Tým s názvem Dynamo Esports se kvalifikoval do 2. ligy od Hitpointu, tehdy však proběhlo vše v tichosti a nikdo moc nevěděl, do jaké míry jde o seriózní spolupráci s hokejovým klubem. Vše se ale postupně stávalo oficiálním a Hitpoint Challengers tak má mezi osmi účastníky velké jméno z hokejového světa. Sestava ve složení Ways, Petipino, Benda, HoTy a Sobák si po třech prohrách připsala první výhru, svítá se tak na lepší zítřky.

Dynamo Esports

Zajímavé bude sledovat ambice Dynama do budoucna, protože si určitě vzpomenete na úspěšné účinkování fotbalového klubu AS Trenčín na špici nejvyšší soutěže. Pardubice jsou však teprve na začátku a samozřejmě je správně nic neuspěchat. V potaz je totiž nutné vzít i to, že tato sestava je v lize vůbec nejmladší, protože má ve svých řadách dva patnáctileté hráče. Možná právě to může být i ta správná cesta, tedy vychovávat mládež.

Vedle nadějných lolkařů oblékají dres pardubického klubu také tři NHL hráči. Po loňském tažení v Esport Hokejové Lize v týmu zůstali Michal 'hcpce1996' Vaněk a Adam 'CallmePablo' Čejka, jak by také ne, když až do poslední chvíle bojovali o medaile. Třetím do party se pro letošní sezónu Enyaq Hokejové Ligy stal zkušený hráč Jaroslav 'Jarin' Řehoř, který NHL sestavě dodal sílu, díky níž je Dynamo v EHL aktuálně na třetím místě.

Zdroj: hcdynamo.cz
Štítky: Dynamo Pardubice
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.