Přejít k hlavnímu obsahu

Humanoid a Carzzy otevírají MSI výhrou nad PSG Talon

6. 5. 2021 | 21:24 League of Legends
První hrací den MSI je za námi. Dlouho očekávaný turnaj se po roční přestávce znovu vrací a můžeme sledovat nejlepší týmy z každého elitního regionu, jak proti sobě bojují o slávu, čest a uznání. Nejzajímavější zápasy prvního dne byly Cloud9 proti DWG KIA a PSG Talon proti MAD Lions, za které hrají dva čeští hráči Humanoid a Carzzy.
Skvělý začátek turnaje v podání našich borců!
Skvělý začátek turnaje v podání našich borců!
Zdroj: Riot Games

Po roční přestávce kvůli pandemii Covidu-19 se MSI znovu vrací. Tentokrát se koná na Islandu, konkrétně v Reykjavíku. Celý turnajový formát je tentokrát trochu pozměněn, ale to nic nemění na tom, že nás čekají neskutečné souboje těch nejlepších týmů z celého světa.

První hrací den MSI otevřel famózní zápas mezi Cloud9 a DWG KIA. Korejští DWG jsou považováni za jednoho z největších favoritů na zisk poháru, ale v první hře to neměli jednoduché. Cloud9 dokázali v počáteční fázi hry skvěle odpovídat na většinu věcí, které si pro ně DWG přichystali. Bohužel na horní lince se jim ovšem hra vymkla z rukou. Khan se svým Gnarem dokázal naprosto zničit Fudge na jeho Gangplankovi a poté ovládl zbytek hry. DWG KIA si tak připisují první výhru do tabulky a určitě to nebude ta poslední.

Hlavní pozornost na sebe ovšem upoutal zápas MAD Lions proti PSG Talon. Pro českého fanouška se jednalo o velice atraktivní duel, jelikož za MAD Lions hrají dva čeští hráči Humanoid a Carzzy. Začátek zápasu nevypadal úplně ideálně, ale Carzzy si dokázal se svojí Tristanou připsat první zabití a od té doby se MAD Lions jen vezli. Navíc přišel velice brzký “lane swap”, který pomohl jak horní, tak spodní lince. Poté už to byla brnkačka. Padal drak za drakem, baron a poté i nexus týmu PSG Talon.

MAD Lions si tak odnášejí výhru z prvního zápasu MSI. Zítra se utkají v 19:00 proti týmu fastPay Wildcats, kteří by měli být relativně hratelným soupeřem pro naše borce.

Na závěr přinášíme výsledky prvního hracího dne MSI a průběžné tabulky všech skupin. Překvapil vás některý z těchto výkonů?

Pohled na skupiny po prvním hracím dni
Pohled na skupiny po prvním hracím dni
Foto: Riot Games
Štítky: MSI, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.