Přejít k hlavnímu obsahu

Svátek esportu proběhne bez diváků. Až to zničíme, tak to oslavím v Česku, říká zklamaný SabeRLight

3. 10. 2021 | 10:02 Dota 2 Zajímavost
Jeden z nejočekávanější eventů letošního roku ve světě esportu dostal velkou ránu pod pás. Rumunsko sužuje velký nárůst nakažených covidem a nová opatření bohužel zamezí tomu, aby se na The International 10 představilo živé obecenstvo. Fanoušci z celého světa smutní, mnozí z různých koutů světa jsou už navíc na místě konání.
T10
T10
Zdroj: Valve

Desátý ročník světového šampionátu The International vypukne již za 4 dny, bouřícího obecenstva se ale v pozadí nedočkáte. Turnaj se po zrušení v loňském roce měl letos odehrát ve Švédsku, kde se ale včas nepodařilo vyjednat takové podmínky, aby bylo možné turnaj uskutečnit v plné parádě. Novým dějištěm tohoto svátku se stalo Rumunsko, ani tam ale nejde vše podle představ. Počty nakažených rapidně rostou a nemocných je i několik účastníků. Druhý nejhorší scénář se tak bohužel naplňuje a turnaj musí proběhnout bez účasti diváků.

Valné většině fanoušků tohle rozhodnutí rve srdce, ale zdraví je prostě přednější než cokoliv jiného. Někteří z nich dokonce již píší, že jsou na místě a chtěli si v klidu před turnajem projít památky a začít čerpat atmosféru. Takových je nám líto samozřejmě ze všeho nejvíce, protože v mnoha případech cestovali z různých koutů světa. The International patří mezi největší svátky světa esportu a bez publika to nebude mít tu správnou šťávu, podobně jako to bude u League of Legends. Samozřejmě je to lepší, než turnaj zrušit úplně, ale i tak to bolí.

Všem, kdo si zakoupili vstupenky, bude vrácena kompletní suma. Horší je to u zakoupených letenek a hotelů.

Co na tuto situaci říká Jonáš 'SabeRLight-' Volek, první český účastník The International po dlouhých letech?

Je to hodně nešťastné. Jsem rád, že alespoň nezrušili celý TI, ale i takhle to bez diváků nebude ono. Tady v týmu mě ti, co už na TI byli, připravovali na to, jak když budeme v tom TI boothu hrát, tak jde pořád slyšet obecenstvo, a je to pocit, co se nikde jinde nenajde. Takže se letos budu muset obejít bez toho. Hádám, že celkově bude mít TI bez diváků mnohem míň hype, a snad to SirActionSlacks a ostatní komentátoři nějak zvládnou i bez toho. Tak jako tak, to tam jedeme naprosto zničit, a až vyhrajeme, tak to s lidmi oslavím zpátky v Česku nebo na streamu.

Největším paradoxem celé téhle situace je fakt, že v tuto chvíli už by bylo možné event se vším všudy uskutečnit ve Švédsku, kde se vše mělo původně odehrát a kde se již chystá očekávaný CS:GO Major. Bolest snad již za 4 dny zahojí start samotné akce, kdy se fanoušci budou moci ponořit do sledování jednotlivých zápasů.

Zdroj: dota2.com
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.