Přejít k hlavnímu obsahu

The International opět překonává hranice! Kdy se však příští ročník odehraje?

26. 8. 2020 | 10:39 Dota 2
Ať už jste fanoušky jakékoliv hry, tak jedno upřít světovému šampionátu The International nemůžete – prize pool je nezpochybnitelně největší napříč všemi esportovými tituly a v mainstreamu je dokonce porovnáván s těmi největším sportovními akcemi vůbec.
The International
The International

Finální fáze jubilejního desátého ročníku byla naplánována na 18. až 23. srpna, takže v tuto chvíli bychom již znali nového světové šampiona. Nebo staronového? Kdo ví, kdy na tento moment budeme muset čekat, protože turnaj je s neurčitými daty přesunut až na rok 2021. Velký smutek letošní situace přinesla hlavně evropským fanouškům, kteří se po letech mohli dočkat domovského mistrovství, konkrétně ve Švédsku. Ano, i my jsme do Stockholmu měli namířeno, ale už nějaký ten měsíc zpátky nám bylo jasné, že výlet budeme muset odložit.

Valve ani neurčité přesunutí eventu neodradilo vypustit oblíbený Battle Pass, který plní funkci navyšování prize poolu. Je celkem paradox, že každým dnem rostou finanční odměny akce, která se odehraje bůhví kdy. Jestli se tedy vůbec odehraje. Poslední týdny letěla celková hodnota nahoru opravdu rychle, až se dnes konečně dostala přes hranici loňského šampionátu a TI10 se tedy oficiálně, již několikátým rokem v řadě, stává turnajem s největším celkovým prize poolem napříč celým světem esportu. Aktuální hodnota je 34,33 milionů dolarů, což je v přepočtu necelých 800 milionů korun! Zakoupit si další herní odměny a ještě částku navýšit mohou hráči až do 19. září, nicméně komunita Valve prosí, aby byl termín ještě posunut. Těžko tedy říct, jak vysoko až můžeme jít.

Smutnou situaci kolem TI10 okomentoval dokonce sám IceFrog, který tweetuje průměrně jednou za rok. On sám je největším fanouškem Doty, ale i on ve smutku z nekonání šampionátu vzkázal, že zdraví je na prvním místě.

The International
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.