Přejít k hlavnímu obsahu

Jako hvězda vždy svítíš jasně, jsi pro mě ten jediný. Aneb love song o Carzzym v podání LEC

5. 7. 2021 | 19:58 League of Legends
Další písnička z LEC studia má tentokrát k našim srdcím daleko blíže. Hlavní postavou tohoto songu je totiž Matyáš “Carzzy” Orság, který se v posledních měsících dostal do povědomí celého světa jako jeden z nejlepších evropských marksmanů po boku Hanse Samy a Rekklese. Teď už ovšem pojďme k samotné písničce, která nese název “You are”.
Písnička o Carzzym s názvem "You are"
Písnička o Carzzym s názvem "You are"
Zdroj: Riot Games

Po předešlých povedených písničkách od LEC jsme se dočkali další. Tentokrát se v ní rozebírá to, kdo je nejlepší AD Carry v Evropě. Na jedné straně je Vedius, který je zastáncem MAD Lions a tudíž i Carzzyho a na druhé straně Medic, který je fanouškem Rogue a Hanse Samy.

Písnička samotná začíná společným duetem, kde se glorifikuje význam obou marksmanů pro fanoušky obou týmů. Doslovný překlad do češtiny může působit trochu zvláštně, až trapně, ale přece jen to není každý den, co někdo napíše písničku o jednom z našich nejlepších esportových hráčů. Připravte se tedy na trochu toho klišé, jdeme na to.

Text začíná následovně:

Když se ti podívám do očí, vidím
Krásu, kterou nelze porazit
Ztratilo se mi srdce, ale nemůžu tě nechat jít

Jako hvězda vždy svítíš tak jasně
Dáváš naději v hloubi noci
Půjdu za tebou, kamkoli mě můžeš vést
Teď vím, že to může být divné, ale musíš mi věřit
V cestě ti nestojí nic, čeho bys nemohl dosáhnout

Jsi slunce, které osvětluje ranní oblohu
Jsi to, co nám dává křídla, abychom mohli létat
Jsi pro mě ten jediný
Moje AD carry,

 

Poté už dochází ke střetu zájmů, kde se oba komentátoři v hudebním pojetí začnou “dissovat” v tom, že kdo vlastně je lepší, jestli Carzzy nebo Hans Sama. Co se týká hudebního pojetí, tak písnička zní určitě dobře, ale bohužel se nedočkala stejné pozornosti jako například “Reckless with my heart”.

Když bychom porovnávali tyto dvě písničky, tak kromě jasného rozdílu ve stylu hudby můžeme pozorovat i jasný rozdíl v dané osobě. Když se zpívalo o Rekklesovi jako o legendě a jeho zradě Fnaticu, tak lidé už obecně věděli, co mohou očekávat. Mezi tím Carzzy je teprve druhý rok v LEC a Hans se probudil pořádně až s příchodem do Rogue, takže lidé nemají ani k jednomu vybudovaný takový vztah, jako právě třeba k Rekklesovi. A právě tomu by mohl pomoci tento love song, mířený na oba hráče. Speciálně za nás si písnička s názvem “You are” odnáší solidních 8/10, ale to jen kvůli tomu, že se v ní nachází Carzzy.

Štítky: Carzzy, MAD Lions, Rogue
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.