Přejít k hlavnímu obsahu

Japonsko a Rusko poráží Ameriku! Cloud9 si komplikují cestu na Worlds

8. 10. 2021 | 13:00 League of Legends Reportáž
Třetí den Worlds 2021 je za námi a začíná se nám vyjasňovat podoba týmů, které postoupí do základních skupin z play-in fáze. Jedním z favoritů byli jednoznačně američtí Cloud9, ale ti si během včerejšího dne neskutečně zkomplikovali své šance na postup. Nejprve nestačili na trápící se Unicorns of Love a poté podlehli v tie-breaku japonským Detonation FocusMe.
DFM postupují poprvé v historii do základních skupin!
DFM postupují poprvé v historii do základních skupin!
Zdroj: Riot Games

Play-in fáze se blíží ke svému konci a po prvních třech dnech už můžeme vidět, že týmy začínají své zápasy brát seriózně. Žádné překvapení, žádné nové inovativní věci – prostě klasika, se kterou musí spoléhat na svůj skill a to, že jsou lepší než jejich protivníci. Čínští LNG se tím řídí a bez problémů postupují do hlavních skupin. Po jejich boku se překvapivě kvalifikovali také Detonation FocusMe poté, co si zvládli v posledním duelu dne poradit s Cloud9.

Už v draftu se Cloud9 pokusili své protivníky trochu zaskočit se Zoe a Jaycem v jedné kompozici, ale jak se ukázalo v pozdějších částech hry, nebyla to ta úplně nejšťastnější volba. Sice si Američané zvládli vybudovat vedení, ale ve chvíli těsně před čtvrtým drakem, který jim mohl garantovat dračí duši, se rozhodli bezdůvodně začít teamfight na midu, ze kterého nakonec odešli naprosto poraženi a právě tento moment je ještě může stát celý turnaj. Zítra od 18:00 se v BO5 sérii utkají proti vítězi dnešní série mezi RED Canids a PEACE.

 Čína LNG Esports vs.  Mexiko Infinity1:0
 Austrálie PEACE vs.  Brazílie RED Canids1:0
 Japonsko DetonatioN FocusMe vs.  Taiwan Beyond1:0
 Rusko Unicorns of Love vs.  Spojené státy americké Cloud91:0
 Rusko Unicorns of Love vs.  Taiwan Beyond0:1
 Spojené státy americké Cloud9 vs.  Japonsko DetonatioN FocusMe0:1

Dnešním dne začínají oficiální první BO5 série na Mistrovství světa. Budou jimi duely mezi Beyond Gaming vs. Galatasaray Esports a již zmíněný zápas mezi RED Canids a PEACE. Celé Worlds můžete sledovat s českým komentářem exkluzivně na Twitch kanále Hitpointcz.

Štítky: Worlds
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.