Přejít k hlavnímu obsahu

Kabrhel: Příchod EPG Family posune česko-slovenskou scénu. Být AJTTem, tak jsem hrdý, za jakou skvělou organizaci hraju

18. 5. 2021 | 14:45 Counter-Strike 2
Martin Kabrhel se v PLAYzone Podcastu rozpovídal o přechodu týmu EPG Family pod křídla Entropiq.
PZ Podcast E9
PZ Podcast E9
Zdroj: Vlastní

CEO a zakladatel českého týmu Entropiq Martin Kabrhel přijal naše pozvání do PLAYzone Podcastu, kde si popovídal se zkušeným moderátorem Jiřím "Bananides" Johanidesem o nejnovější akvizici týmu, kterou je ruská sestava známá dříve jako EPG Family.

My vám zde přinášíme přepis některých z nejzajímavějších odpovědí, kompletní epizodu naleznete ve videu níže i ve vašich oblíbených podcastových platformách.

Jak se organizace Entropiq dostala k akvizici EPG Family?

Díky našim kontaktům nás vlastně oslovili sami hráči, které jsme zaujali a přišli na to, že Entropiq mohou být zajímavou organizací, v čemž mají pravdu. Je to naprosto šílené a neskutečné, že to nakonec dopadlo. Jednání probíhaly pouze v řádu dnů, pořád nemůžu uvěřit, že se nám podařilo se dohodnout. Je to extrémně velký krok a obrovský úspěch.

Co tento krok znamená pro EIQ Prague?

Spekulace, co se teď vyrojily, jsou naprosto mimo. Kluky budeme nadále podporovat. Myslím, že pro leckra a spol. je to totální výhra. Kdybych seděl na místě AJTTa, tak by mě vypadly oči z důlku z toho, co jsme dokázali, a byl bych pyšný na to, že hraju v takové organizaci.

Jinak mně se líbí, že fanoušci a hráči jiných týmů mají o kluky takový strach. Je to skvělé, jaký mají support.

Jaký je tvůj názor na marketingové promo okolo 21. místa v HLTV žebříčku?

Za mě jsou ty žebříčky přeceňované. Přijde mi vtipné, že HLTV nezveřejňuje formuli, jakou dělají ten ranking. Důležitější je, jaké turnaje hrají. Pro nás je skvělé, že kluci budou hrát ESL Pro League. Při nějaké z prvních prezentací jsem tam měl legračně, že Entropiq hrají proti Astralis, což bude brzo realita. Už teď hrají kluci RMR turnaj, kde mají světovou jedničku Gambit a dvojku NAVI (s NAVI se Entropiq střetli v druhém kole a vyhráli 2:0 - poznámka redakce).

Souhlasím s tím, že to promo nebylo šťastné. Kdybych to kompletně odmakal já, tak by to vypadalo jinak. Ale klíčové sdělení, tedy to, že se na české scéně stalo něco tak neuvěřitelné, trochu zapadlo v informačním šumu, což mě jediné mrzí.

Jak se může česká sekce posouvat na evropskou úroveň, když místo v turnajích bude zabírat hlavní tým?

Já si myslím opak, organizátoři po celém světě teď vnímají, že se Entropiq zvedl jako organizace. Díky tomu se nám zlepší vyjednávací pozice a přijdou i nějaké pozvánky do těch menších turnajů, kterých se hraje spousta.

My s tím budeme teď pracovat a dělat maximum. Když bude na turnaji moct hrát jen jedna sekce, tak to budou pěkné problémy, které nějak vyřešíme.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.