Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo přesně je bohatý Team BDS? Podívejte se s námi na náš nejnovější přírůstek do rodiny LEC

30. 6. 2021 | 11:50 League of Legends
Během včerejška přišla dlouho očekávaná zpráva o tom, že Schalke 04 prodali svůj slot v LEC švýcarské organizaci Team BDS. Ovšem kdo přesně jsou tito BDS? Na to nejdůležitější z jejich esportové historie se podíváme a ještě se krátce vrátíme k novinkám ohledně Schalke a jejich pokračování na profesionální scéně League of Legends.
Team BDS?
Team BDS?
Zdroj: logo týmu

Působení týmu BDS v esportu není žádnou novinkou. Organizace se účastní velkého množství velice kvalitních lig v mnoha esportových titulech. Jeho League of Legends sestava stojí za zmínku proto, že doteď působila ve francouzské lize LFL. Vůbec se jí zde nedařilo špatně a na jaře tohoto roku si dokázala pohlídat čtvrté místo v celkovém pořadí. Do LEC budou ovšem muset sestavit nový tým a je otázkou, zda se tady pokusí protlačit některé ze svých dosavadních hráčů, nebo jestli naplno převezmou sestavu Schalke 04. Právě Schalke ještě průběhu včerejška vyjádřilo zájem o setrvání jejich akademie v německé lize Prime League.

Co se týče ostatních titulů, organizace působí v následujících hrách: VALORANT, Rocket League, FIFA, Rainbow Six Siege, Fortnite a Trackmania. V Rainbow Six Siege se týmu povedlo probojovat na začátku tohoto roku až do finále European League, kde bohužel prohráli proti G2 Esports. Dočkáme se podobné rivality i v League of Legends? Určitě by to evropské scéně neuškodilo.

Jako další za zmínku stojí Rocket League sekce, která má jádro sestavené z trojice velice úspěšných hráčů, kterými jsou MarC_By_8, M0nkey M00n a Extra. Právě tito hráči dokázali vyhrát mnoho prestižních turnajů a podle Liquipedia žebříčku jsou nejlepším týmem Evropy. Z posledních titulů stojí za vypíchnutí triumf na loňském podzimním a letošním zimním Majoru. Tak co říkáte na náš nejnovější přírůstek do rodiny LEC?

Štítky: Team BDS, Schalke 04, LEC
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.