Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo z česko-slovenské Fortnite scény zasáhne do bojů o více než milion dolarů?

18. 10. 2021 | 18:26 Fortnite Turnaj
Víkend nám přinesl první ze série turnajů ve Fortnitu. Na něm samozřejmě nemohli chybět ani zástupci domácí scény. Kdo z českých a slovenských týmů postoupí do dalších bojů?
Fortnite FNCS turnaj
Fortnite FNCS turnaj
Zdroj: Epic game

Uplynulý víkend nám přinesl první kola bojů o postup do FNCS (Fortnite Champion Series) této sezóny. V pátek se odehrála první dvě kola, z nichž do dalšího dne evropského turnaje postoupilo 300 nejlepších týmů celé Evropy.

Nakonec z 24 složených cz/sk týmů, které se kvalifikovaly do sobotní hry o postup do nedělního kvalifikačního finále, zasáhla svůj cíl tři tria. České stálice kompetitivního Fortnitu ze stáje Entropiqu – ⁠Patrik „Wraxx“ Dalaveraj a Patrik „Minny“ Hušek spolu s Davidem „Huty“ Köchertem z 22. místa, dále pak Lukáš „Bubak“ Vajdík s mezinárodním týmem z 85. pozice a Tropexava, Yuuki a Ursus Stenly z 245. příčky.

Pro postup do další kvalifikace bylo potřeba dosáhnout minimálně 33. pozice a tak nám nedělní podívanou na domácí barvy zajistilo trio Wraxx, Minny, Huty. Jejich osmnáctá pozice však ale nakonec nestačila pro postup prvních pěti týmů do finále FNCS. I tak ale byl jejich výkon zajímavou podívanou.

Nic není ztraceno a i příští víkend bude pro domácí reprezentanty možné zasáhnout do semifinálových a finálových bojů. A podané výkony cz/sk týmů dávají tušit, že nás čeká nervy drásající kompetitivní sezóna.

Budete sledovat turnajové boje spolu s námi?

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.