Přejít k hlavnímu obsahu

Kroutíte hlavou nad designem prvků stadionů? Nejste jediní, FIFA 22 to dohnala do extrému

13. 10. 2021 | 14:00 EA SPORTS FC 24 Zajímavost
S počátkem FIFY 22 zařadili EA Sports do hry plno užitečných funkcí a vylepšení, nicméně pozitivně se nedá mluvit úplně o všech. Problém je především s úpravami stadionů, které jsou sice příjemnými doplňky, ale ne všechny odpovídají jakýmsi nepsaným regulím a hráčům umí znepříjemnit zážitek z hraní.
FIFA 22
FIFA 22
Zdroj: Realsport

FIFA 22 nabízí mnoho vylepšených funkcí, včetně úplného přizpůsobení v herním módu Ultimate Team. Tam si hráči mohou upravit téměř cokoli. Od klasického vybírání dresů, znaků a stadionů se Electronic Arts rozhoupali k přidání ještě více možností. Nově si za poslední dva ročníky můžete upravit celičký stadion, jak jen chcete. Ve velmi rozšířené customizaci si můžete vybrat chorea, zvolit si barvu lajnových čar či brankových sítí a nebo si k oslavě vstřelené branky přidat gólovou znělku a pyrotechniku. Záleží čistě na vás, zda si některé z vymožeností vyberete a obarvíte svůj svatostánek. 

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Všechno to zní moc pěkně, ale s příchodem těchto možností nabývají také problémy, které se jen a jen hemží. Již v minulém ročníku se šířily negativní ohlasy na druhy balónů. EA si pro své příznivce připravili řadu milníků a jiných úspěchů, za které daný hráč dostává předměty všeho druhu. Právě zde byly k dostání balóny s opravdu šílenými designy. Míče nesly názvy podle toho, jak vypadaly, takže pokud míč vypadal jako kobliha, nazýval se kobliha, ale naštěstí se všem alespoň zachoval kulatý tvar. S představivostí se zřejmě meze při vymýšlení míčů nekladly, jelikož jsme se dočkali například polštáře, disko koule nebo leoparda.

Skvělou zprávou pro fanoušky je, že Electronic Arts přidali ještě více druhů herních předmětů, včetně barev lajn. Těžko říct, kam se EA snaží hru směřovat. Výběr barvy sítí budiž, občas i v reálném fotbale vídáme jinou barvu, než bílou, ale měnit barvu lajn? To se zdá většině fanoušků absurdní. Navíc se objevují jednotlivci, jež volí designy lajn a míčů tak, aby zmátli své soupeře. Nedávno se sociálními sítěmi šířil příspěvek, kde hráč zvolil zelenou barvu pro lajny, která plně splývala se hřištěm a nesplňovala tak svou funkci viditelného ohraničení hřiště. Posuďte sami. 

Zelená barva lajn
Zelená barva lajn
Zdroj: redd.it

Tyhle problémy se stávají velice závažnými a Electronic Arts je musí řešit, než se jim vymknou ještě více z rukou. Kromě výše uvedeného snímku byly potíže se svítícím sluncem, které na některých stadionech vytvářelo takové stíny, že na hřišti nešel vidět balón nebo dokonce hráči. Tahle záležitost byla vyřešena a dokonce se zavedl speciální stadión pro víkendovou ligu, ovšem stále je zde možnost pro "domácího" hráče vybrat design stadionu včetně barev lajn a sítí. 

Stíny
Stíny
Zdroj: redd.it