Přejít k hlavnímu obsahu

Kteří dva hráči PES budou oblékat národní dres v nové sezóně?

21. 12. 2020 | 17:29 Všechny hry
Oficiální české reprezentaci se bohužel na Mistrovství Evropy postoupit nepodařilo, ale nová sezóna je tak či tak před námi. Syky a KillDalos se však nejprve museli ubránit dychtivé konkurenci, která si na jejich dvě místa dělala zálusk.
Syky + Viwanner
Syky + Viwanner

Kvalifikace do eRepre na rok 2021 odstartovala otevřenými kvalifikacemi, odkud se do hlavní části dostala čtveřice vyvolených. Tohle duo poté doplnili dva dosavadní reprezentanti Svatopluk 'Syky' Sýkora a Dalibor 'KillDalos' Zlomek. Celou šestici hráčů z kvalifikačních turnajů doplnili Macaluki, Adaamos21, Viwanner a Hronas.

Před rozhodujícím play-off byla na programu rozřazovací skupina, ve které se nejvíce dařilo KillDalosovi. Druhou místenku v semifinále si vybojoval Macaluki, kterého tak od možnosti obléknout český národní dres dělila jediná výhra. Syky oproti tomu svoji pouť musel odstartovat již ve čtvrtfinále, kde si ale dokázal poradit s Adaamosem. Ve druhé vyrovnané bitvě uspěl nad Hronasem Viwanner, takže složení semifinále bylo kompletní.

První souboj o postup nabídl souboj dvou kamarádů. Syky sám v rozhovoru řekl, že by mu ani tolik nevadilo, kdyby jej v eRepre nahradil právě Macaluki. Ve vyrovnané bitvě ale Syky dokázal včas zařadit vyšší rychlostní stupeň a po vyrovnaných utkáních zvítězil na první pohled jednoznačně 3:0. Obhajoba tak byla úspěšná.

Ve druhém semifinále se jasně věřilo KillDalosovi, který ale nevstoupil do BO5 série šťastně. V základní hrací době sice skóre srovnal, po penaltách šel ale do vedení Viwanner. Každý jeden zápas nabídl velké drama a série byla srovnána na 2:2. Fanoušci si lepšího vyvrcholení přát nemohli, protože se šlo opět do penaltové loterie. KillDalos bohužel roli favorita nezvládl a Viwanner pokořil giganta. Prohra to byla krutá, ale takový je sport.

Celou soutěžní neděli zakončil vítězně opět Viwanner, když v přátelském finále porazil Sykyho 2:1.

Zdroj: erepre.cz
Štítky: eRepre
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.