Přejít k hlavnímu obsahu

leckr: Je hodně velký rozdíl, když proti sobě nastoupí týmy ve skupině a v semifinále ligy

22. 5. 2021 | 11:07 Counter-Strike 2
Na domácí scéně není o mnoho více osobností, než je kapitán Entropiq Prague Michal 'leckr' Kadlíček. Ten se svým týmem suverénně dominuje základní části 1. Tipsport COOL ligy, kromě toho se ale leckr a spol. ohlížejí také na Evropu. Jak nahlížejí na konkurenci a do jaké míry se připravují na blížící se důležité boje?
leckr
leckr
Zdroj: grafika PLAYzone

Základní částí jste propluli zatím bez ztráty mapy. Čím si to vysvětluješ?

Asi naší momentální formou a tím, že tu nebyla tak velká konkurence. Největší konkurencí jsou asi eSuba a ENTERPRISE a tyto oba týmy jsme dokázali porazit 2:0. Ale jsou to jen skupiny a výsledek je tu tak nějak jedno, nejdůležitější výsledek bude v play-off, tam už se hraje naostro.

Bylo to pro vás do nějaké míry i cílem, prokázat takovou dominanci?

Řekl bych, že ano i ne. Na jednu stranu chceme ukázat, že jsme kvalitním týmem, ale na druhou stranu jsme neměli focus, že musíme vyhrát základní část. Prvním cílem je play-off a druhým cílem je vyhrát celou ligu. Na tohle se soustředíme a bylo nám nějak fuk, jestli skončíme první nebo čtvrtí. Pokud chceme být nejlepší, tak musíme porazit všechny

Jak se změnil váš celkový přístup poté, co jste obdrželi ruské bratříčky?

Nijak nás to nezměnilo, makáme pořád stejně. 

Co je podle vás to nejdůležitější, proč vám to šlape zatím nejlépe?

Sehranost a individuální skill. My čtyři (já, capseN, HONES, AJTT) už to spolu táhneme přes rok a všichni se známe ještě déle. Poté se k nám připojil MoriiSko, který nám dodal firepower. 

Před sezónou jste přivítali MoriiSka, asi se to ukazuje jako ideální volba, co?

Určitě. Moriisko nám pomohl se dostat na trošku vyšší level, ale musíme ještě víc zamakat, abychom se ukázali v EU. 

Myslíš, že se vás budou do nějaké míry týmy i bát, když takto dominujete?

Možná ano, možná ne. Záleží na jejich mentalitě. V základní části se o nic kromě play-off nehraje, takže tam ty výsledky ani nemusí reálně ukazovat, jak jsou na tom ty týmy proti sobě. Je hodně velký rozdíl, když proti sobě nastoupí týmy v skupině a když nastoupí proti sobě v semifinále ligy. Je tam znát větší pressure a jede se od nuly.

V čem bude play-off jiné? Očekáváš těžší boje, když se na vás týmy budou více připravovat?

Nevím, co očekávat, takže ani o tom nějak nepřemýšlím. Určitě se na nás týmy budou chtít připravit, ale to neznamená, že my se nebudeme taky připravovat. 

A co naopak vy? Kolik prostoru máte na trénink vůči mnoha oficiálním zápasům?

Momentálně bych řekl, že nehrajeme až tolik zápasů. Trénujeme co se dá, ale určitě nemáme nastackovaný schedule jak SINNERS na začátku roku.

Je pro vás velkým lákadlem i to, že byste si mohli zahrát o BLAST Premier Showdown?

To stoprocentně, chtěli bychom si zahrát na tier1 scéně a zkusit si to! :)

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.