Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární coldzera míří na lavičku! Vrátí se zpět olofmeister?

1. 6. 2021 | 18:16 Counter-Strike 2
To jsou teda věci! FaZe Clan reaguje na bídné výkony od příchodu nového in-game leadera a na lavičku posílá dvojnásobného nejlepšího hráče světa. Velmi zajímavé je také to, že by tuto brazilskou hvězdu měla podle určitých zdrojů nahradit neméně legendární postava.
Marcelo "coldzera" David
Marcelo "coldzera" David
Zdroj: HLTV.org

FaZe Clan neprochází vůbec dobrým obdobím a nedávná akvizice starého známého Finna "karrigan" Andersena, spolu s kanadskou hvězdičkou Russelem "Twistzz" Van Dulkenem, paradoxně vůbec nepomohla. Jeden bídný výkon střídá druhý a džbán trpělivosti zřejmě přetekl. Sotva se začalo spekulovat o tom, kdo by mohl být posazen na lavičku, tak přišlo vyjádření od Marcela "coldzera" Davida. „Po bootcampu, posledních výsledcích a kvůli tomu, že moje smlouva brzy vyprší, se přesouvám na lavičku, abych si mohl vyhodnotit možnosti své budoucnosti. Chtěl bych poděkovat FaZe a popřál hodně zdaru svým spoluhráčům,“ napsal na Twitteru.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

CS:GO sekce oblíbené organizace zažívá v posledních měsících naprostý zmar. Hráči nedokázali potvrdit svůj potenciál, ani jeden turnaj se jim nepovedl a celé to završil důležitý RMR turnaj FLASHPOINT 3, kde po prohře s německým Sprout vypadli nečekaně rychle. Není divu, že změna prostě musela přijít. V současné chvíli není jasné, kdo dvojnásobného Major šampiona nahradí v BLAST Premier Spring Final, který začíná za dva týdny. Nejpravděpodobnějším scénářem je návrat Olofa "olofmeister" Kajbjera, neboť 29letý Švéd se podle dostupných informací často nachází s ostatními hráči FaZe na serveru. Těžko si ale představit, že půjde o řešení trvalé.

Stejně tak jsme neméně zvědavi, co bude s coldzerou. Dvojnásobný nejlepší hráč světa přestoupil do FaZe za milion dolarů a patří mezi nejdražší hráče historie. Na své dřívější úspěchy a výkony s brazilskými týmy ale navázat nedokázal. Severoamerické organizaci se upsal v září roku 2019, takže to podle jeho vyjádření vypadá, že by mu smlouva měla končit právě začátkem podzimu. Pokud by se mu podařilo vyladit formu, tak získat takovou hvězdu do svých řad zadarmo může být opravdu skvostný tah. Ještě ale nebudeme předbíhat.

Odhadovaná sestava FaZe:

 Norsko Håvard 'rain' Nygaard
 Lotyšsko Helvijs 'broky' Saukants
 Kanada Russel 'Twistzz' Van Dulken
 Dánsko Finn 'karrigan' Andersen
 Švédsko Olof "olofmeister" Kajbjer – stand-in

Zdroj: HLTV.org
Štítky: coldzera, FaZe Clan
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.