Přejít k hlavnímu obsahu

Logitech FIFA COOL liga: Skupinou E úspěšně propluli Kobby a Emerickson

1. 11. 2021 | 17:00 EA SPORTS FC 24 Live coverage
Jedenáctý kalendářní měsíc je tady a s ním i druhá skupinová fáze, kde se celkem 16 hráčů utká ve čtyřech skupinách v boji o play-off. Dnes máme na programu skupinu E, kterou můžete sledovat buďto na našem Twitch kanále, nebo tady, kde vás budeme informovat o průběžných výsledcích.
Coverage
Coverage
Zdroj: PLAYzone

Máme dobojováno! Prvním postupujícím do play-off se stal zástupce SuperSlavie Martin "Kobby" Strnad, jenž porazil Kuceru a po náročném duelu zvládnul také dvojzápas s Mikim. Titul druhého postupivšího do TOP 8 si vysloužil Jan "Emerickson" Krupička. Ten v prvním duelu selhal s Mikim, a tak ho čekala náročná cesta spodní částí pavouku, kde už neměl prostor zaváhat. Úkolu vyhrát dva dvojzápasy se zhostil na výbornou, když prvně vyřadil Kuceru a následně vrátil porážku Mikimu poměrem 6:1. 

"Chtěl jsem postoupit, takže jsem rozhodně spokojený, a navíc bych rád zabojoval o obhajobu, protože jedna věc je COOL Ligu vyhrát a druhá ji obhájit. Konkurence je obrovská a my hrajeme hru, kde občas rozhoduje štěstí, takže jsem nesmírně rád, že v posledních dvou duelech se to štěstí přiklonilo na mou stranu a pomohlo mi v zakončení. Je to velký posun, a doufám, že ta cesta bude pokračovat a třeba se budu z pomyslného titulu radovat ještě jednou, nicméně to je ještě hodně daleko," 

doplnil Emerickson v pozápasovém rozhovoru 

Konečné výsledky skupiny E
Konečné výsledky skupiny E
Foto: PLAYzone

Veledůležitý souboj sehráli Emerickson a Miki, kteří se proti sobě utkali už podruhé. Tento duel byl však ještě důležitější, šlo totiž o postup do play-off. Úvodní utkání přineslo aktivní hru a rovněž hodně střel od obou hráčů. Mírně lepším hráčem byl po většinu zápasu Sparťan, nicméně zápas skončil remízovým výsledkem 1:1. Závěrečné představení bylo rozjeto ve velkém stylu, když už v desáté minutě měl Miki možnost vstřelit branku, avšak jeden z obránců Emericksona byl proti a z brankové čáry odkopl balón do bezpečí. Hned vzápětí se dostal Emerickson do brejku a střelou na vzdálenější tyč vsítil svou první branku ve druhém zápasu. Miki si v duelu nepočínal špatně, ale trestaly ho především nahrávky. Jeho oponent Emerickson mu v posledním zápasu večera nadělil pětku a postoupil do play-off.

Předposlední duel pondělního programu mezi Kucerou a Emericksonem začal pro prvního jmenovaného velmi špatně. Emerickson mu v prvním zápase nadělil 4 fíky, při čemž dva z nich byly opravdu výstavní. První výstavní gól byl v plné moci strůjce, ovšem ten druhý byl docela náhodou. Sparťanskému zástupci se nepodařilo načasovat střelu na zelenou, ale naopak na červenou, při čemž se střela uchytila a k překvapení všech skončil lobovaný balón v síti. Druhý zápas místy připomínal exhibici, Emerickson přidal ještě pár branek a zápas si pohlídal. Dvojzápas nakonec skončil 5:1 v neprospěch pardubického Kucery.

Souboj o první místenku do play-off Logitech COOL ligy mezi Mikim a Kobbym přinesl mnoho nepříjemných a podivných situací. K vidění na streamu byly celkem dvě bizarní branky, které Mikiho psychice vůbec nepomohly. Do druhého zápasu se Miki zmátořil a přenesl psychickou nesrovnalost na Kobbyho, který už v 30. minutě prohrával 2:1. Stejně jako Miki, tak i Kobby se uklidnil a dokonce zápas svrhnul na svou stranu. Byli jsme svědky nejzábavnějšího duelu, ve kterém zvítězil Kobby a stal se tak prvním postupujícím do play-off! 

V duelu s pořadovým číslem 2, kde se utkali Kobby a Kucera, bylo k vidění hned 8 branek! Úvodní zápas měl v režii pouze jeden hráč, a to Kobby, který si do odvety nastřílel tříbrankové manko. Kucera si v zápasu moc šancí nevytvořil, když už se dostal do vápna, tak všechny balóny posbírala Kobbyho obrana a Petr Čech v bráně. Druhý zápas se zástupce Pardubic Kucera dostal do mnohem více šancí, ovšem skóroval pouze dvakrát, což na výhru nestačilo. Slávista Kobby překonal soupeřova gólmana třikrát a upravil finální skóre na celkových 6:2.

První utkání duelu mezi Emericksonem a Mikim bylo vyrovnané až do samotného konce, avšak neskončilo remízou. Úvodní branku vstřelil Emerickson, ale to bylo z jeho strany vše. Ve druhé části zvládnul Miki vyrovnat a v posledních minutách dokonce vystřihl nůžky, které po situaci plné zmatků skončily v bráně a vyhrál tak 2:1. Zástupce Cryptovy Miki si do druhého zápasu zajistil jednobrankové vedení, které v prvním poločase zvýšil na tříbrankové. Po zbytek zápasu bylo k vidění hodně šancí, ovšem nikoliv gólů. Miki svému oponentovi vrátil porážku z minulého roku a postupuje do dalšího kola!


Dnes nás čeká skupina E, kde byla nalosována čtveřice hráčů – Jan "Emerickson" Krupička (AC Sparta Praha), Martin "Kobby" Strnad (SuperSlavia), František "Kucera" Kučera (FK Pardubice esports), Matěj "Miki" Mikan (Cryptova). Dva z nich si zajistili účast už v minulém ročníku FIFA COOL Ligy a další dva si místa vydobyli v první skupinové fázi. Skupina E se, stejně jako ty ostatní, bude hrát formátem GSL, kde mají hráči možnost jednou zaváhat.

Ač se to možná nezdá, tak nejvýhodnější pozici má Emerickson, který se v AXE COOL lize umístil v TOP 4. Jeho oponentem je Miki s jednou porážkou ze skupinové fáze číslo 1. Od obou hráčů jsou velká očekávání, ovšem od sparťanského zástupce o něco větší. Emerickson bude tento ročník obhajovat svůj titul z AXE COOL ligy, takže na něj bude upřena velká pozornost. Nicméně aktuální čtvrtý ročník se hraji již ve FIFĚ 22, ve které hráči nemají tolik zkušeností a stát se může takřka cokoli. Miki bude jistojistě chtít oplatit porážku z minulého ročníku, kde vypadl už ve skupině bez jediného vyhraného duelu. Čeká nás vyrovnaný a pravděpodobně útočný fotbal dvou zkušených borců.

Hned po úvodním duelu se představí druhá dvojice, konkrétně Slávista Kobby a Kucera, nynější hráč FK Pardubice esports. Roli favorita nese dle kurzů vypsaných Tipsportem Kobby88, jenž minulou sezónu skončil v TOP 8, když narazil na Dalasovi. Play-off mu sice nevyšlo podle představ, ale ve skupině tehdy porazil zkušené matadory, a to RIIJKA a T9Lakyho. Kucerovi se minulou sezónu nevyvedl ani jeden duel, ze skupiny vyletěl jako první. Minulý týden sehrál, stejně jako Miky, zápasy o postup do elitní šestnáctky a vedl si náramně, dokázal postoupit bez jediného zaváhání. Kucera je na dobré vlně, tak se mu třeba podaří úspěšně zvládnout reparát. 

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Skupinu E můžete sledovat na našem Twitch kanále, kde jsou vysílány všechny duely. Streamem vás provedou Filip "Koozy" Lejček, Tomáš "TheHateris" Rys a Jakub "Kany" Jícha. Dospělí si můžou zábavu okořenit u sázkové kanceláře Tipsport, která nabídne předzápasové i live kurzy.

Štítky: FIFA COOL liga