Přejít k hlavnímu obsahu

Ludwig přišel o práci. Po třech dnech poté, co odešel z Twitche, dostal ban na YouTube

3. 12. 2021 | 16:37 Twitch.tv Twitch
To, že streameři z Twitche či YouTube dostávají bany, není žádnou novinkou. Pořádný pech má streamer Ludwig Anders Ahgren, který jen před pár dny oznámil, že odchází z Twitche na YouTube. Přibyly mu desítky tisíc odběratelů a na jeho streamech byla obrovská spousta lidí. A pak, znenadání, přišel ban. Sám Ludwig spekuluje, že na vině je dětská písnička Baby Shark, která mu ban za DMCA zajistila.
Ludwig
Ludwig
Zdroj: Twitch.tv/Ludwig

Když streamer Ludwig Anders Ahgren s přezdívkou Ludwig oznámil, že mění amazonský Twitch za YouTube provozovaný Googlem, většina jeho fanoušků zajásala. Tvůrce dosáhne lepší komunikace se zaměstnavatelem a nebude ignorován. Co by se mohlo pokazit? Spousta věcí. YouTube může mít problémy s kvalitou, s náporem diváků a stream prostě ukončit. Nikdo by asi nečekal, že Ludwig dostane ban. Vůbec první za jeho kariéru. Bohužel se tak stalo a na vině je pravděpodobně DMCA.

Poté, co Ludwigovy streamy zaznamenaly obrovský úspěch jak ve sledovanosti, tak v počtu nových odběratelů (přibylo více než 80 000 nových odběrů), streamer hledal cestu, jak své diváky jinak zabavit. Když pustil dětskou píseň Baby Shark, ze které dospělým vstávají vlasy hrůzou, nikdo by nečekal, že mu vynese ban. Bohužel, pravidla YouTube jsou neúprosná a tak streamer dostal ban. 72 hodin poté, co oznámil, že se přesouvá na YouTube.

Fanoušci Ludwiga tak musí doufat, že si streamer DMCA pohlídá a bude pouštět jen takové písničky, na které má práva. Poměrně zábavný je ale fakt, že samotný YouTube streamera přebral z Twitche.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: Ludwig, Twitch
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.