Přejít k hlavnímu obsahu

MAD Lions nezvládají reprízu jarního finále proti Rogue. Excel naopak zaskočili G2 Esports!

5. 7. 2021 | 16:15 League of Legends
Evropské LEC si pro nás tentokrát přichystalo pořádnou nadílku, co se týká překvapení. Speciálně povedený 2:0 víkend Excelu s dvojicí nováčků v sestavě zaskočil mnoho expertů a fanoušků. O to působivější to je, když se to povede proti gigantům z G2 Esports a nabité sestavě Vitality. Kromě LEC se podíváme i na LCS, kde Freezova družina naprosto dominuje.
Excel si poradili s G2 Esports!
Excel si poradili s G2 Esports!
Zdroj: Excel Esports

Další týden utekl jako voda a s ním i další víkend plný profesionálního League of Legends. V evropské LEC jsme se dočkali hořkosladkého úspěchu Excelu, protože sice zvládli porazit G2 Esports a Vitality, ale před samotným víkendem oznámili výměnu supportů. To znamená, že se Denyk znovu přesunul na lavičku a nahradil ho Advienne. Naštěstí alespoň Patrik zůstal v základu, takže pro českého fanouška byly zápasy zajímavé i nadále.

Nyní už k samotnému duelu s G2 Esports. Evropští giganti zatím neprožívají ten nejlepší vstup do letní části a Excel ucítili šanci. Už od začátku dokázali ve hře naprosto dominovat a speciálně spolupráce midaře Nukeducka s junglerem Markoonem přinesla vytoužený úspěch. Nukeduck nakonec se svojí LeBlanc naprosto dominoval a hru ukončil se skóre 7-0-7. Zbytek týmu rovněž předvedl skvělý výkon a neměli v plánu skončit jenom u téhle výhry!

V průběhu dalšího dne si ještě dokázali Excel v pohodě poradit s Vitality, kteří vypadali hodně nabuzení po minulých týdnech, ale tentokrát se jim to nevyplatilo. Lehkomyslnost a dobře rozjetý Excel se pro ně stali až moc velkým problémem a tím pádem se nám ještě více zamíchal střed tabulky LEC.

Tomu taky nepomohli MAD Lions, kteří v prvním dni dokázali porazit Misfits Gaming, ale během druhého dne nezvládli reprízu finále jarního splitu proti Rogue. Hra byla celou dobu vyrovnaná, ale bohužel draci se stali klíčovým faktorem, který si lépe pohlídali Rogue a přes Elder Draka ve 40. minutě dokázali hru ukončit. Za nás musíme říct, že tento týden byl zatím jeden z nejlepších v letním splitu, co se LEC týče, takže pokud se chcete něco přiučit, tak rozhodně stojí hry z tohoto týdne za to. Teď už je ovšem čas na LCS.

Zde se Freezova družina 100 Thieves neustále drží ve skvělé formě a dalším víkendem prochází neporaženi. To znamená, že i nadále zůstávají v čele severoamerické LCS, kde si drží náskok jedné výhry před TSM. Příští týden navíc dojde právě k duelu mezi 100 Thieves a TSM, takže se dá očekávat, že jeden z týmů se ujme o něco příjemnějšího vedení.

TSM navíc budou do příštího týdne v dobré náladě, protože si ve šlágru celého kola poradili hodně jednoduše s Cloud9, u kterých to vypadá, že dokonce postup na Světový šampionát začíná být nejistý a tým se bude muset nějakým způsobem vzpamatovat a zapnout, protože si na ně brousí své zuby Team Liquid a Evil Geniuses.

Vlevo LEC - Vpravo LCS
Vlevo LEC - Vpravo LCS
Foto: Riot Games
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.