Přejít k hlavnímu obsahu

MAD Lions si připisují první prohru v Rumble Stage. Nestačili na Royal Never Give Up

16. 5. 2021 | 11:05 League of Legends
Druhý den Rumble Stage je za námi a souboje o postup do vyřazovací části i nadále pokračují. Cloud9 jsou zatím naprostým zklamáním, mezitím co MAD Lions nadále pokračují v cestě do play-off. Speciálně na duely MAD Lions proti RNG a Cloud9 proti DWG se podíváme trochu detailněji.
MAD Lions nestačili na rozjeté RNG
MAD Lions nestačili na rozjeté RNG
Zdroj: Riot Games

Prvním pořádně zajímavým zápasem dne bylo klání mezi Cloud9 a DWG KIA. Američanům se povedlo své korejské protějšky porazit už v základní skupině a tudíž jsme se na jejich naděje dívali s větším optimismem než obvykle. Bohužel všechny jejich fanoušky čekalo velké zklamání. Cloud9 se rozhodli pro týmovou kompozici na dva marksmany a k tomu dva supporty, Lulu na botu a Karmu na topu.

Hra začala velice pozitivně ze strany Cloud9, kteří se už od začátku hry ujali vedení poté, co se jejich jungler Blaber zaměřil na svůj bot a pomohl jim dostat se dopředu. Zbytek mapy mezitím zůstával relativně vyrovnaný, ale postupem času se začaly objevovat chyby ze strany Cloud9. Tou hlavní se pravděpodobně stalo neustále odchytávání Perkze, který většinou nedokázal odhadnout správnou chvíli na to, kdy se má přidat ke svému týmu. DWG těchto chyb dokázali využít a dokončili tak skvělý comeback.

Pozornost českého fanouška si jako už klasicky vysloužily zápasy MAD Lions. Humanoid a Carzzy se dnes utkali proti pravděpodobně nejlepšímu týmu na turnaji v podobě Royal Never Give Up. Šance pro naše borce v MAD nebyly zrovna nejlepší, ale rozhodně předvedený výkon nebyl špatný. Draftovací fáze sice favorizovala MAD, ovšem RNG na tom také nebyli nijak extra špatně a to se ukázalo jako klíčové.

Hra byla v celém svém průběhu vyrovnaná a tudíž se ukázaly zkušenosti a mechanické dovednosti obou týmů. MAD nevypadali vůbec špatně, ale RNG ukázali, proč jsou hlavním favoritem tohoto turnaje. Dokázali totiž hru skvěle kontrolovat a až na jednu malou chybu, kde si topař týmu MAD Lions Armut připsal čtyř zářez se svým Wukongem, nedovolili MAD jakoukoliv možnost na návrat do zápasu. Humanoid a Carzzy si tak připisují první prohru v Rumble Stage.

Po nepříjemné prohře proti RNG si MAD Lions chtěli zlepšit náladu proti PSG Talon, se kterými se potkali již v základní skupině MSI. Tento zápas měl konečně relativně normální draft na obou stranách a tudíž jsme se dočkali další taktické bitvy.

MAD Lions od začátku hry prohrávali na zabití, na draky, ale vedli na celkový počet zlaťáků. Oba týmy neustále vyvolávaly nějaké potyčky, které nikam nevedly a nakonec se stejně hra rozhodla v soubojích o dračí duši. Při prvním pokusu o zastavení PSG v zisku dračí duše, se povedlo Kaiserovi najít se svojí Leonou nádhernou ultimátku, která znemožnila Tchajwancům vůbec začít jakýkoliv souboj a od té doby MAD převzali kontrolu nad zápasem. Speciálně Carzzy poté dokázal zazářit se svojí Tristanou a dovedl tým k cennému vítězství. MAD Lions se tak posouvají na skóre 3-1 ve skupině a vypadá to, že jejich hlavním protivníkem budou DWG.

Skupiny po druhém dni Rumble Stage
Skupiny po druhém dni Rumble Stage
Foto: Riot Games
Štítky: MSI, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.