Přejít k hlavnímu obsahu

Máme před sebou ještě kus práce, Pechyn by nám přidal na firepoweru, hlásí blogg1s

6. 7. 2021 | 08:00 Counter-Strike 2
Postup na MČR bez jediné prohrané mapy. Tím se po prvním červencovém víkendu mohou pyšnit hráči eSuby, kteří i s hostem v sestavě předvedli skvělou show. Jak celý turnaj hodnotí Dominik "blogg1s" Janita?
Dominik "blogg1s" Janita
Dominik "blogg1s" Janita
Zdroj: eSuba

S jakými ambicemi jste šli do AORUS MČR Tour? Přeci jen, chyběli Entropiq Prague i SINNERS, šance na postup tak byly vysoké…

Do každého turnaje jdeme s tím, že chceme vyhrát. Poslední dobou to je sice trošku těžší, když SINNERS jsou o pár levelu jinde než ostatní týmy na CZ/SK scéně, ale i tak máme ambice pouze nejvyšší.

Do akce jste vstoupili s menší změnou, Pechyn hrál místo jara. Stálo za absencí vašeho in-game leadera něco jiného, nebo jste prostě zkoušeli nové možnosti?

Nic není ještě oficiálně venku, takže tohle si nechám pro sebe. Není ale asi tajemství, že s Pechynem poslední dobou hrajeme a zkoušíme, jak by to s ním šlapalo.

Pechyn se v celém turnaji prezentoval v dobrém světle a výraznou měrou pomohl k vašemu prvenství. Myslíš, že by k vám mohl zapadnout a nastoupit na trvalo? Jak si s ním vlastně byl spokojený ty?

Za mě je Pechyn jeden z nejlepších riflerů u nás, takže jsem nebyl překvapený tím, jak kvalitní hráč to je. Navíc jsme s nim už všichni v týmu hráli, to je další plus. V Sampi mu to moc nesedělo, ale spíš si myslím, že nevěděli, jak využít ten jeho potenciál. Jestli se k nám na trvalo přidá nemůžu říct, ale rozhodně by nám to přidalo na firepower.

Ve své skupině jste bez problémů porazili DEFEATERS, s GLORE už to ale bylo podstatně vyrovnanější. Jak se na tento tým díváš, popř. v čem tkví to, že dokážou potrápit i tak kvalitní celky?

Scéna je docela vyrovnaná, většinou tady platí pravidlo –⁠ každý může porazit každého. Myslím si, že zápas s GLORE jsme měli plně pod kontrolou a nebyl tam nějaký moment, kdy bychom vyloženě ztráceli a tahali za kratší provaz, takže za mě spokojenost s naším výkonem na MČR Tour, většinou nám papírově "slabší" týmy dělají daleko větší problémy. Ale určitě GLORE zahráli celý víkend pěkně a překvapili hodně týmů. Ukázali, že ten jejich postup do 1. COOL ligy nebyla náhoda.

Jak moc tě překvapila absence třetího nasazeného Dynamo Eclot v play-off?

Popravdě mě to překvapilo dost, hlavně po tom, co jsem viděl jejich jízdu v play-off ESEA Main ligy. Vím, že zápas s GLORE byl docela dost close, potom mě ale hodně překvapila prohra s DEFETARES. Ne každý turnaj se povede podle představ.

V samotné závěrečné fázi jste nejdříve narazili na Dark Tigers, kteří vám taktéž neukradli ani jednu mapu. Co ale ten konec na Miragi, kdy jste málem ztratili vedení 14:10?

Jak jsem říkal už v jedné z předešlých odpovědí, všechny tyhle zápasy byly víceméně pod kontrolou, některé více vyrovnané, některé méně. Možná jsme nehráli až tak zodpovědně ke konci mapy a pár kol zbytečně udělali nějaké individuální chyby.

blogg1s
blogg1s
Foto: eSuba

Do grand finále jste nevstoupili úplně ideálně, za bránící stranu jste na Nuku dokonce prohrávali už 1:8. Co se muselo stát, že jste to začali otáčet a nakonec celou mapu vyhrát?

ENTERPRISE nás překvapili jejich pomalou hrou, hráli všechno zodpovědně a jak podle knížky. Dávali jsme jim moc prostoru hlavně co se týče venku na Nuku. Po prohraném kole na 8:1 jsme si řekli, že začneme hrát více agresivněji a to nám začalo sedět mnohém více. I když to bylo docela pozdě, jsem rád že jsme se nakonec zvládli adaptovat na jejich playstyle.

Overpass od ENTERPRISE už ale byl jasně ve vaší režii. Čím to bylo, že váš soupeř nedokázal za T stranu doslova nic?

Je to nový lineup, takže nebudou mít ty mapy úplně naběhané, T strana na Overpassu není zrovna nejlehčí, proto většinou týmy tuhle mapu hrávají až po nějakém čase. My jsme si věřili za CT stranu, cítíme se tam komfortně a vycházeli nám naše agresivní playe, celkově jsme zvládli číst jejich hru všech 15 kol.

Co si ale celkově myslíš o potencionální nové sestavě ENTERPRISE? Dokážeš posoudit, jak se liší callování mezi Elivem a Adejisem, který to přes víkend zkoušel?

Netuším popravdě, čas ukáže. Když se na to podívám papírově, tak si myslím, že předešlá sestava byla silnější, druhá věc je, jak to funguje v tom týmu. Adejis a Matys určitě přivedou tryhard a novou chuť hrát. Asi tam nějaký důvod byl, aby šáhli po takové změně. Nehrál jsem s Adejisem, takže nemůžu říct. Ale určitě to bude plus pro Erika (pozn. redakce –⁠ The eLiVe), který díky tomuhle kroku bude mít daleko větší volnost a může se soustředit čistě na svoje playe.

Celým turnajem jste prošli suverénně bez ztráty jediné mapy, přesto, co ještě potřebujete vylepšit?

Tím, že jsme zkoušeli hrát s Pechynem místo jara, se změnila spoustu věcí. Luko nám calloval, na IGL se cítí daleko komfortněji a myslím, že to šlo tenhle víkend vidět. Nové pozičky, nový gamestyle, všechno. Takže máme kus práce před sebou a jsme teprve na začátku. Jestli to bude trvalá změna se teprve uvidí.

Jaké vás čekají v nejbližší době turnaje, respektive kde vás budeme moci sledovat?

Bohužel jsme vypadli v ESEA lize hned v playoff, takže tam naše cesta končí. Teď by měla být nějaká pauzička, ať nabereme síly do další sezony a zanedlouho začíná zase COOL liga. Není to úplně ideální, teď jsme teprve dohráli ligy a moc času na odreagovaní není, nevím kam všichni spěchají, když potom tady zase půl roku nic nebude, ale tak tohle není na mně. Doufám, že v druhé části sezony nám budete fandit. Sledujte naše sociální sítě, kde se budou dávat novinky, možná i o naší nové sestavě. (smích)

Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Foto: grafika PLAYZone
Štítky: AORUS, MČR, blogg1s, eSuba
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.