Přejít k hlavnímu obsahu

Mastercard Hitpoint Masters začíná už ve čtvrtek. Kdo je podle nás favoritem?

15. 6. 2021 | 16:30 League of Legends
Již tento čtvrtek 17. června začíná letní část naší největší česko-slovenské ligy Mastercard Hitpoint Masters. S tím jak moc se začínají týmy vyrovnávat a přichází více a více talentů, tak se můžeme těšit na jeden z nejzajímavějších splitů za poslední roky. Hlavní otázkou přeci jen zůstává to, jestli si dokáže eSuba dojít pro svůj dvanáctý titul.
Kdo si odnese titul z letního splitu?
Kdo si odnese titul z letního splitu?
Zdroj: Hitpoint

Po napínavé jarní části sezóny nás čeká ještě lepší léto. Mnoho změn v sestavách těch nejlepších týmů nám hodně otevírá možnosti pro pár překvapení, které mohou nastat. Nyní se společně trochu detailněji podíváme na všechny týmy, které se budou v létě potkávat a rozebereme si jejich aktuální formu podle toho, co jsme měli možnost vidět ve finále Guseppe MČR Tour.

Favoritem na další titul je určitě eSuba. Přestože obměnili tři hráče ve své základní sestavě, tak naprosto ovládli první finále Guseppe MČR Tour. Ve finále si dokonce poradili s týmem SINNERS, který také prošel pár změnami. Když už jsme u SINNERS, tak se vyplatí říct, že jsou hlavním konkurentem eSuby, protože ještě nevíme, v jakém stavu bude vypadat zbytek ligy. Dokáže vůbec někdo zastavit modrou krev před získáním dvanáctého titulu?

Dalším týmem, který se pravděpodobně bude pohybovat ve vrchních příčkách tabulky, jsou MSI Inside Games. Ti rovněž udělali pár změn a speciálně německý jungler Lagiah by měl týmu pomoct k tomu, aby dokázali být konkurenceschopní. Inaequalis pro změnu o víkendu nepříjemně trápili SINNERS v semifinále Guseppe MČR Tour. Navíc nevypadají vůbec špatně co se týká individuálních výkonů, takže se máme na co těšit.

Teď už se musíme podívat na týmy, které nejsou brány za jedny z hlavních konkurentů té velké TOP 4. Začneme u Dynama Eclot, jejichž akademie předvedla solidní výkony na Guseppe MČR Tour, ale samozřejmě nevíme, jak na tom bude jejich hlavní sestava po pár změnách. Dále je potřeba zastavit se u týmu Vikingekrig, kteří přišli o svůj coaching staff a topaře, takže je teď v létě čeká spíše fáze znovu sestavování nějaké zajímavé sestavy.

Poslední dva týmy jsou Sazka.BRUTE a Dark Tigers. Oba celky se budou soustředit na vybudování nějaké dlouhodobé sestavy a základů, které jim pomohou do dalších splitů. Bohužel se nedá očekávat, že by se ani jeden z týmů podíval do vrchních příček tabulky. Na závěr se ještě můžete podívat na oficiální video od Hitpointu, kde hodnotí týmy trochu více detailněji.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: Hitpoint, eSuba, SINNERS
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.