Přejít k hlavnímu obsahu

Skupiny MSR 2021 jsou rozlosovány. Které elitní týmy se utkají o postup na V4 Future Sports Festival?

6. 10. 2021 | 17:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Další ročník bojů o titul mistrů Slovenska se kvapem blíží. Offline turnaje v Nitře sice byly zrušeny, ale i přesto si hráči užijí studiové prostředí, jen v samostatné víkendy. CS:GO se odehraje jako první a již ve čtvrtek jsou na programu první zápasy. Kdo se všechno představí v akci a zahraje si o další místenku na V4 Future Sports Festivalu?
Studio Chuck TV
Studio Chuck TV
Zdroj: Y-Games

Mistrovství Slovenska v CS:GO bude v letošním roce hostit osm vybraných týmů. Čtyři vzešly z dlouhodobé mezinárodní soutěže Y-Games PRO Series, druhá čtveřice je tvořena vítězi čtyř kvalifikačních turnajů. O titul se utká spousta známých jmen, osazenstvo je letos silné. Jak by také ne, ve hře bude v přepočtu 215 tisíc korun.

V Y-Games PRO Series nejvíce zazářil tým ENTERPRISE esports, který na titul z Tipsport COOL ligy navázal triumfem také v této soutěži. Bronz bralo Dynamo Eclot při premiéře capseNa a základní částí prošli také Sampi.Tipsport a Dark Tigers. Tohle ovšem neznamená, že by právě tyto celky měly být největšími favority.

Skrze první kvalifikaci prošla nová sestava organizace Cryptova, což následovali úspěšným tažením Entropiq Prague, kteří budou chtít uštědřit ENTERPRISE odplatu za finále Tipsport COOL ligy. Chybět díky postupu ze třetí kvalifikace nemohla ani eSuba a celou osmičku uzavřeli NecroRaisers, kteří budou patřit mezi outsidery.

Skupina A:Skupina B:
 Slovensko ENTERPRISE Česká republika Dynamo Eclot
 Slovensko Sampi.Tipsport Slovensko Dark Tigers
 Slovensko Entropiq Prague Slovensko Cryptova
 Česká republika NecroRaisers Česká republika eSuba
AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Největší motivací všech účastníků, vyjma ENTERPRISE, je samozřejmě místenka na V4 Future Sports Festivalu. Turnaj s dotací 8 milionů korun je šíleným lákadlem, v rámci kterého si navíc každý zahraje se zástupci Tier 1 scény. Organizátoři třetího ročníku akce hledají opravdu špičková jména a fanoušci se mají na co těšit.

Ještě před tím ale bude potřeba určit dalšího postupujícího v podobě nového slovenského mistra, boje o 8 500 € a místenku na V4 proběhnou od čtvrtka do neděle 7. až 10. října. Celý turnaj budeme samozřejmě pokrývat skrze náš Zápasovník, kde už jsou připraveny první zápasy na čtvrteční den. Parádně nabitý podzim pokračuje!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.