Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovství světa se blíží, Češi budou mířit za titulem jako mistři Evropy ve dvou titulech

26. 8. 2021 | 10:54 Counter-Strike 2 Dota 2 Zajímavost
13. ročník Mistrovství světa v elektronických sportech musel být před rokem nejprve odložen a poté zrušen, letos to ale snad bude jiné. Místem konání opět bude izraelské letovisko Eilat, o medaile se bude bojovat ve čtyřech různých titulem. Mimo Tekkena bude mít Česko svého zástupce ve třech zbývajících – Dota 2, CS:GO a eFootball PES.
Esports World Championship
Esports World Championship
Zdroj: IESF

Mistrovství světa od Mezinárodní esportové federace je nejuznávanější esportovou soutěží pro reprezentační celky. Letos se uskuteční již potřinácté a bude u toho rekordní počet států. Chybět samozřejmě nemůže ani Česko, které se bude dost možná řadit mezi favority. Náš Dota 2 výběr naposledy ovládl evropskou kvalifikaci a na neuskutečněný event plánoval vyrazit s nejvyššími ambicemi. Nároďák loni také uspěl na Mistrovství Evropy.

Právě v Dotě 2 vyšle Česká asociace esportu do akce to nejlepší, co máme. Mambos, Tipek a Muf byli součástí už minulého složení, z dnešního složení týmu Hippomaniacs je doplní ještě Filminy. Hráč na pozici 1 tohoto týmu je bohužel původem ze Slovenska, takže bylo nutné udělat jednu změnu oproti klasickému složení. Pátým do party však bude hvězdný BOOM, hráč s bohatými zkušenostmi ze světové scény. Tenhle tým může mít na medaili.

Co se týče CS:GO, tak tam se neudá žádná změna oproti složení, které bylo před necelým týdnem oznámeno v rámci European Nations Cupu, tedy asociačního Mistrovství Evropy. ČAeS ve spolupráci s AGK nominovala sedm hráčů z týmů Dynamo Eclot a eSuba. Sehrané kvarteto K1-FiDa, nbqq, Valencio, boby z DNE doplní blogg1s, jehož kolegové z eSuby, Pechyn a twist, budou oficiálními náhradníky české reprezentace.

Zapomenout nemůžeme ani na eFootball PES, ve kterém bude o úspěch usilovat Svatopluk 'Syky' Sýkora. Ten je již druhý rok po sobě oficiálním českým členem eRepre, lepšího zástupce bychom si tak přát nemohli.

13. Mistrovství světa v esportech je naplánováno na 14. až 19. listopadu, termín i místo konání samozřejmě ale může opět ovlivnit aktuální pandemická situace. Vzhledem k rekordnímu počtu účastníků ještě bude potřeba odehrát regionální kvalifikace, ty se uskuteční online v září a říjnu. O dalších detailech vás budeme informovat.

Štítky: IESF
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.